avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare

Buna ziua.

Sper sa ma ajute cineva cu cateva sfaturi legale.
Sunt implicat in vanzarea-cumpararea unui imobil+teren, in calitate de curator pentru 2 copii minori.
Copii au dobandit bunurile ca mostenire dupa defunctul lor tata.Mama impreuna cu copii vand bunurile la o suma fictiva de 5000 euro (conform contract). Dar vanzarea reala se va face la valoarea de 15000. Cei 15000 euro vor fi depusi in 2 conturi bancare in numele copiilor, dupa care suma va reprezenta un avans pentru un alt imobil (apartament)
Acum vine intrebarile mele:
1. eu in calitate de curator sa accept vanzarea la suma fictiva (5000 euro-in acte) ?
2.Din cei 5000 cat la % revine mamei si cat % revine copiilor dupa vanzare?
3.Eu cum justific diferenta de 10 000 euro?
4.Pentru cei 10 000 euro nu ar fi mai bine sa facem act pentru donatie? Din care sa reiasa faptul ca cei 10 000 sunt donati copiilor, fara ca aceasta suma sa se mai imparta cu mama?Dupa logica mea daca se trece suma de 15000 euro in contratul de vanzare cumparare, suma se imparte cu mama, nu?
5.Viitorul imobil daca nu vrem sa fie cumparat pe numele mamei.Pe cine poate fi cumparat pe tutore sau pe curator? M agandesc ca nu poate fi cumparat pe numele copiilor.

Astept un raspuns cat mai urgent.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 10:52, 5 Octombrie 2011
DECE NU ANGAJATI UN AVOCAT SI SCAPATI DE ATAT BATAE DE CAP ,FIIND SI LEGALA PRESTATIA DTR DE CURATOR ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sau donare imobil? Cinthya Cinthya Daca mama mea detine un imobil care este cea mai putin costisitoare modalitate de al trece pe numele meu? (vezi toată discuția)
Partaj succesoral in instanta; vanzarea bunuuli prin invoiala sau la licitatie simona_ simona_ Iata speta: In aprilie 2008 am deschis partaj succesoral partaj judiciar in calitate de sotie supravietuitoare, actionand in judecata soacra si cele 2 surori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament ... Rabih Rabih Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament și o casă pe care doresc sa le lase copiilor mei.Problema este că tata mai are 3 copii ... (vezi toată discuția)