avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare pentru incapacitate de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare pentru incapacitate de munca

buna ziua,
un angajat are 273 zile cm, din a 274-a zi ce se intampla cu el, ii inceteaza contractul de munca in baza carui articol din codul muncii? el si-a depus dosarul pentru pensionare. care sunt pasii care trebuie urmati, conform legii?

multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: VIOLETA IANCU , Consultant resurse umane 16:39, 5 Octombrie 2011
Potrivit prevederior OUG158/2005 ACTUALIZATA
Art14.(4) Prelungirea concediului medical peste 183 de zile se face pentru cel mult 90 de zile, conform procedurilor stabilite de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, denumită în continuare CNPAS, împreună cu CNAS, în raport cu evoluţia cazului şi cu rezultatele acţiunilor de recuperare.
___________
Art 15. - În cazul în care medicul expert al asigurărilor sociale a emis avizul de pensionare de invaliditate, plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se face până la sfârşitul lunii următoare celei în care s-a emis avizul, fără a se depăşi durata maximă de acordare a concediului, prevăzută de art. 14 alin. (4).
Numarul maxim de zile concediu medical pentru cazul mentionat este de 273 zile.

Contractul individual de munca inceteaza de drept potrivit dispozitiilor Codului Muncii, respectiv art Art. 56. - (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca in cazul pensionarii de invaliditate gradul 2 sfprof sfprof Buna ziua! la societate ne confruntam cu urmatoarea problrma: o decizie dmedicala de propunere pensionare gr.2 pentru un salariat . Acesta a avut medical pana ... (vezi toată discuția)
Angajat cu capacitate de munca pierduta mirusaby mirusaby Buna ziua,am si eu urmatoarea speta: Un salariat a fost in concediu medical si i s-a eliberat decizia medicala asupra capacitatii de munca , decizi in care ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Mirela28 Mirela28 Care este durata maxima a unui concediu medical ( 183 zile?) pentru un bolnav de cancer inainte de a se pensiona pe caz de boala? Multumesc! (vezi toată discuția)