avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 CONTRACTE DE MUNCA CU 8H?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 CONTRACTE DE MUNCA CU 8H?

Buna ziua, se poate ca o persoana sa aiba 2 contracte individuale de munca la 2 firme diferite cu norma intreaga de luni-vineri,fiind trecut la ambele firme cu norma intreaga. Rog raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 5 Octombrie 2011
Legea nu interzice si nu a fixat un nr. maxim de contracte. Astfel, poate avea si 4 locuri de munca a 8 ore pe zi chiar daca ziua are 24 de ore si are si nevoie de odihna. Pauza de odihna obligatorie inscrisa in codul muncii, intre 2 zile de munca, este considerata (romaneste) realizata deoarece se ia in discutie fiecare loc de munca desi, logic, respectivul ar avea chiar nevoie de o zi a carei durata sa fie peste 24 de ore.
Da, o persoana poate avea doua c.i.m. cu norma intreaga .. Codul Muncii la art.35 alin.1 prevede ca , orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Din acest text de lege nu reiese ca exista vreo interdictie in ceea ce priveste durata timpului de munca ....
Este posibil,legea nu limiteaza durata maxima admisa a timpului de munca zilnic.in caz de cumul de functii.Ceea ce impune legea este ca programul de lucru pt. cele 2 functii,in cazul dvs.sa nu se suprapuna.
ondino a scris:

Este posibil,legea nu limiteaza durata maxima admisa a timpului de munca zilnic.in caz de cumul de functii.Ceea ce impune legea este ca programul de lucru pt. cele 2 functii,in cazul dvs.sa nu se suprapuna.


Legea nu interzice nimic , prevede doar ca exceptie cazurile de incompatibilitate ... unde ati vazut dvs o astfel de interdictie ? ... poate in sectorul bugetar , in sectorul privat nu exista asa ceva ...

Unde am folosit expresia interzice?
M-ati citat pe mine,dar eu am gasit cuvantul invocat in comentariul unui alt coleg ,ceva mai sus...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp integral de munca la 2 firme ContSters81656 ContSters81656 Avand in vedere prevederile Legislatiei SSM care prevad ca lucratorul desemnat SSM poate fi angajat doar cu norma intreaga, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Este legal sa ai doua contracte de munca, ambele cu norma intreaga? danichirila danichirila Buna ziua, sunt intr-o mare dilema... Sunt angajat la o firma privata cu norma intreaga. De curand mi s-a ivit oportunitatea sa lucrez si la stat, tot cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Stefania26 Stefania26 Buna ziua , am o intrebare am un angajat care are functia de baza la o alta firma ,iar acum seful vrea sa ii mareasca salariul de la 135 lei la un contract de ... (vezi toată discuția)