avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar DIICOT- restituirea dosarului la procuror pt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar DIICOT- restituirea dosarului la procuror pt refacerea actului de sesizare

Buna seara! As dori sa aflu ce se intampla cu inculpatii aflati in stare de arest preventiv, daca se dispune restituirea dosarului la procuror.
Este vorba de un dosar DIICOT, cu multi inculpati, cercetati pentru fraude informatice. O sa incerc sa dau cat mai multe detalii.
In dosar sunt in jur de 60 de inculpati, dintre care aprox. 48 au fost arestati anul trecut, au facut intre 6 si 9 luni de arest preventiv. In urma stramutarii dosarului la Tribunalul Harghita au fost pusi toti in libertate. Pentru alti 17 au fost emise mandate de arestare preventiva in lipsa si au fost disjunsi in vederea continuarii cercetarilor. Dupa aproximativ 1 an, pentru 4 dintre cei 17 au fost puse in executare mandatele de arestare preventiva. Au fost trimisi in judecata, insa nu la Tribunalul Harghita, fiind disjunsi, aflandu-se in prezent in stare de arest preventiv.
Tribunalul Harghita a dispus restituirea dosarului la procuror pentru refacerea actului de sesizare, insa hotararea nu este definitiva fiind atacata cu recurs de catre parchet.
Intrebarea este: in cazul in care hotararea de la Tribunalul Harghita ramane definitiva, si se restituie dosarul ce se intmpla cu cei 4 inculpari disjunsi din dosarul care se restituie? Mai pot fi tinuti in stare de arest preventiv?
Deja se apropie de termenul la care cei 48 au fost eliberati.
Cel mai recent răspuns: mka-ella , utilizator 01:24, 6 Octombrie 2011
Daca se restituie dosarul la parchet vor fi pusi in stare de libertate.
Si in cazul in care nu se restituie?
La a doua mentinere le-a fost inlocuita masura arestarii preventive cu obligatia de a nu parasii tara, insa la curtea de apel a fost admis recursul pachetului. Pot fi tinuti in arest preventiv mai mult decat au stat ceilalti coinculpati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Plangere privare libertate nejustificata dia2120 dia2120 am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in ... (vezi toată discuția)
Mentinerea arestarii inculpatului Ilincav Ilincav Potrivit art. 300 alin. 1 si 2 C.p, in situatia in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, instanta verifica legalitatea acestei masuri [b] ... (vezi toată discuția)