avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj fara decizie de incetare a contractului???
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj fara decizie de incetare a contractului???

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutatisi pe mine cu un raspuns.
In anul scolar 2010- 2011 am predatla o scoala generala. Contractul meu a fost pe perioada determinata de un an. La 1 septembrie 2011 scoala s-a comasat cu liceul din localitate. Eu nu mi-am mai gasit post si m-am gandit sa depun actele de somaj...si de aici incep problemele: in stagiul de cotizare apar 11 luni platite de scoala generala si ultima luna, august, platita de liceu; astfel mi-au trebuit doua adeverinte de vechime ( nu am carte demunca): 11 luni pe scoala generala si ultima luna pe liceu. Dupa multe insistente mi s-au dat dar cei de la somaj nu-mi accepta dosarul fara decizie de incetare a contractului. D -na directoare de la liceu nu vrea sa-mi dea spunand ca nu este nevoie, avand contractul pe perioada determinata. Cei de la somaj nu imi primesc dosarul doar pe baza deciziei de la Inspectorat cum ca am fost incadrata in anul scolar 2010- 2011. Intrebarea mea este daca pot depune dosarul pt somaj fara aceasta decizie, avand contractul pe perioada determinata. Va rog sa-mi raspundeti! Nu stiu la cine sa mai apelez. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:06, 7 Octombrie 2011
ART 56(1)lit.i)
cim ul inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.
Asadar,la data expirarii contractului pe durata det. pt. ca nu s-a mai prelungit contractul ,angajatorul trebuia sa emita decizia de incetare,pe care sa o prezentati la somaj.
Cand intervine o incetare a raporturilor de munca ,indiferent de cauza acestei incetari,angajatorul trebuie sa emita o decizie in acest sens,asa incat rugati la contabilitatea/secretariatul liceului sau cine se ocupa de problemele de personal in scoala si care ar trebui sa cunoasca legislatia in materie,sa redacteze aceasta decizie pe care sa o semneze mai apoi directoarea.
Daca nu veti reusi asa,un telefon dat de catre functionarul de la ALOFM pt. lamurirea directoarei,este suficient.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
1. Agentia de Somaj nu are de unde sti daca nu cumva CIM pe perioada determinata a fost prelungit sau nu, de aceea va cere decizia de incetare a CIM.

2. Ce o fi asa de greu pentru directoarea de la liceu sa da dea o asemenea decizie? Nu dureaza mai mult de 10 minute.

3. Luati legatura cu ITM de care apartine liceul si va poate ajuta sa lamureasca pe directoare ca trebuie sa va dea decizia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la somaj speranta1977 speranta1977 Am fost in somaj si m-am angajat pe perioada de o luna. Am suspendat somajul si as dori sa-l reiau de unde am ramas. Pe 11 aprilie imi expira contractul si as ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliu local poliacov poliacov Buna ziua. In 2009 scoala A si scoala B ( corpuri de cladiri invecinate) sunt comasate de catre Inspectorat Scolar printr-o decizie. In acelasi an, primaria ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului luizaghica luizaghica buna ziua, pe data de 12 mai 2012 termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa siu daca pot beneficia de somaj, mentionez ca sunt profesor suplinitor ... (vezi toată discuția)