avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anvelope iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anvelope iarna

nicaieri n-am gasit publicata oug privind anvelopele de iarna, nici macar numarul ei, ca s-o pot cauta mai bine. cred ca de-aia nu se respecta legile in tara asta, pentru ca nu se cunosc decat de avocati !
Cel mai recent răspuns: ArABela44 , utilizator 09:22, 11 Octombrie 2011
Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie pe toate drumurile publice,ori drumurile din orase se incadreaza in categoria drumurilor publice.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Conform art.6,pct.14,din Codul rutier, drumul public se defineste astfel–" orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt închise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile".
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
1. OG nr. 5/2011 - aprobarea unor reglementari privind cresterea sigurantei rutiere
anvelope de iarna — anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, dupa caz

2. In sensul, Directivei 92/23/CE, pneu”: orice pneu nou destinat echipării vehiculelor care sunt reglementate de Directiva 70/156/CEE.

3. Anvelopele de iarnă sunt anvelopele omologate în conformitate cu Directiva 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor şi ale remorcilor acestora, precum şi montarea lor, şi având inscripţia M+S sau M.S sau M&S, conform Regulamentul CEE-ONU nr. 30.
Da , puteti circula si cu anvelopele all-season.
atunci de ce scrie un destept pe forum, ca nu e voie ?

Alte discuții în legătură

Conform noii oug pot fi folosite anvelopele all season? adela05 adela05 Stiu ca s-a introdus obligativitatea dotarii masinilor cu anvelope de iarna. Vreau sa stiu daca putem folosi si anvelope all season. Ma puteti ajuta cu un art ... (vezi toată discuția)
Anvelope all season anonim1607 anonim1607 Buna ziua! Din OG 5/2011 reiese obligativitatea echiparii autovehiculelor in perioada 01.10-31.03 cu anvelope de iarna. Nu se spune nimic de cele all season. ... (vezi toată discuția)
Cauciucuri de iarna? sarsyn2o sarsyn2o Buna ziua, as vrea sa stiu daca e legal sa iti de-a politia amenda conform acestei legi? avand in vedere ca in textul de lege pe care l-am citit aici se ... (vezi toată discuția)