Buna ziua,
Am o situatie cam aiurea...
Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ce are. De aici incep problemele...
Un act constatator de deces sau chiar certificatul de deces a fost eliberat catre un unchi al lui, care nu vrea sa dea documentul.
Tin sa mentionez ca nu sunt ruda cu decedatul, iar in testament specifica/insista sa vina totul catre mine...si ca nu doreste sa lase familiei nimic. Familia inseamna: mama, tata si frate, care nici macar nu au habar ca el a murit.
Inca un aspect, au fost facute 2 testamente in scris identice. Pe unu (pe care il am eu ) este doar semnatura decedatului, iar pe al 2lea (nu il am inca) este semnatura decedatului si a inca 2 martori (medicului si inca o persoana)
Vin cu intrebarile acum...daca ma poate indruma cineva:
1. Spitalul in care a decedat, in speta doctorul decedatului, puteapoate sa elibereze certificat de deces?
2. Cum pot sa fac rost de certificatul de deces/constatator de deces? fara sa mai am treaba cu unchiul acestuia, care se pare ca este un betiv...si nu te intelegi cu el sub nici o forma.
3. Daca fac rost de certificat, pot executa testamentul fara sa informez rudele? Intreb asta petru ca in testament a scris ca nu doreste sub nici o forma sa se afle de decesul lui.
4. Daca sunt obligat sa informez rudele, este suficient sa informez o singura ruda? de exemplu mama acestuia? sau sunt obligat sa informez toate rudele de gradul I
5. Ambele testamente au aceeasi valoare?
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)