avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tzeapa. Ajutati-ma va rog !!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tzeapa. Ajutati-ma va rog !!

Buna ziua. un var de al meu a dat teapa pe [Editat], sa va dau amanunte.

1. trebuia sa ii trimita cuiva din timisoara prin posta romana, o geanta de 30ron si i-a trimis doar ziare ambalate. el sustine ca s-a dus la politie si a depus plangere. si ca doamnele de la posta romana au vazut ca erau ziare. deci poate sa le aiba ca martori. si apoi a prezentat ziarele la politie si declaratie plangere. varul meu spune ca are si el martori care il sustin ca a trimis ceea ce trebuia. deci va fi cuvantul lui impotriva celui pacalit? poate sustine varul meu ca acea persoana a intentionat sa ii faca rau si sa scoata geanta din pachet si sa arate lumii ca nu a primit nimic. sau ceva de genu?
2. a dat si altcuiva tzeapa dar nu a depus plangere.
3. altcuiva i-a trimis un telefon nokia 6151 dar trebuia alt model sa primeasca, nici aceasta persoana nu a depus plangere.
4. are si cateva persoane care le-a oferit ceea ce trebuia adica a vandut dupa [Editat], cateva produse corect trimise prin posta.si a fost totul ok.


Va rog ajutati-ma !! nu il judecati pe varul meu ca a pacalit.. toti suntem oameni si gresim. nu vreau sa faca puscarie din asa ceva, pentru 30lei pacaleala.. a gresit si este disperat. nu stie ce sa faca. va rog ajutati-ma.dati-ne un sfat tratandu-ne ca oameni nu ca hoti talhari sau frauda.. este o cale de a opri totul? sau de a solutiona problema?
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:11, 11 Octombrie 2011
a gresit?? din cite spuneti exista o rezolutie infractionala puternica din moment ce a "repetat" greseala.
as merge pe art 320 ind 1 CPP si as recunoaste faptele. avind in vedere si prejudiciul are sansa sa obtina o suspendare a executarii pedepsei.
1.daca recunoaste fapta. si alege calea amiabila sa ii returneze banii inapoi celui pagubit, si cel pagubit isi retrage plangerea. care ar fi consecintele?
2. si daca nu recunoaste fapta? este prima si singura "greseala" oficiala. nimeni nu a mai depus plangere impotriva lui! care ar fi consecintele?
Daca recunoaste si isi angajeaza avocat are sanse la suspendare.
Daca nu recunoaste si nu isi angajeaza avocat nu cred ca va primi o pedeapsa cu suspendare.

Ar fi recomandabil sa isi angajeze avocat inca de cand da prima declaratie.
Cat este prejudiciul creat?
doar 30ron. sa va spun sincer,n are bani de avocati nici de amenzi..e amarat..are multe probleme.si sanatate si datorii. intentia lui,desi una total gresita, a fost sa mai faca rost de niste bani pentru un tratament..da in jur de 3mil pe luna..eu va intreb, stiu ca nu aveti cum sa ma indemnati sa pacalesc sau sa fentez legea, d.le avocat, dar sfatuiti-ma ce ar putea sa faca... sa declare ca i-a trimis ce trebuia, adica o geanta, dar..pagubitul, ca sa ii faca rau, a scos geanta din colet. ma rog sa declare ca a trimis ce trebuia.. va rog analizati situatia, va rog din suflet. sa cititi ce am scris aici si ce am scris mai sus d tot. stiu ca sunteti un om capabil, si stiti ce se poate face. cititi toata povestea mea de la inceput pana la sfarsit. va multumesc anticipat
Avand in vedere faptul ca prejudiciul este de 30 lei sa rezolve amiabil problema.
Daca se recupereaza prejudiciul poate primi si o amenda administrativa.
Daca avea avocat ar fi avut sanse mai mari la amenda administrativa...

Alte discuții în legătură

Inselaciune behappy behappy Buna ziua , ma numesc Bogdan si am savarsit o infractiune , am depus un colet in care ar fi trebuit sa fie un telefon . Respectivul mi`a facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Va rog sa mă ajutați dana96dana dana96dana Bună ziua vreau sa va spun ca în urma cu un an am lucrat ca agent vânzări și pentru amicalul creste cifra de vinzari am făcut facturi fictive Mau dat ... (vezi toată discuția)
Înºelãciune andy84960 andy84960 buna seara,am o intrebare si nu stiu ce sa fac,anul trecut am postat un anunt pe internet legat de vanzarea unui telefon in valoare de 450ron,am trimis coletul ... (vezi toată discuția)