avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda conform Legii nr. 50/1991
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda conform Legii nr. 50/1991

buna ziua,
am fost parte (parat) intr-un proces avand ca obiect plangere contraventionala .reclamantul a fost amendat in baza legii 50/1991 pentru constructie fara autorizatie. dupa 5 luni de proces, in care s-au audiat martori, prezentat dovezi pentru dovedirea anului constructiei, instanta invoca din oficiu exceptia de forma a pv de amenda( lipsa data savarsire fapta) si anuleaza procesul verbal de contraventie. este corect ca dupa atata timp sa ridice din oficiu aceasta exceptie?
In legea 50/1991 nu este prevazuta obligatia de a fi mentionata data savarsirii faptei ( data constructiei nu poate fi cunoscuta decat prin administrare de probe, expertize ) , ci doar data constatarii faptei( art. 35 - alin(1) “ in conditiile prezentei legi, descrierea faptei ce constituie contraventie se face cu indicarea locului, datei si orei constatarii ” ) .
ce sanse am castig recursul ?
va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 14:00, 10 Octombrie 2011
In cazul de fata exceptia putea fi invocata pana la punerea concluziilor,respectiv pana la ultimul termen de judecata.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata rechi1958 rechi1958 Am incercat sa ma documentez dar am gasit dat contradictorii , si anume : 1 - cum ca o astfel de fapta se prescrie dupa doi ani ---2 . cum ca nu se prescrie o ... (vezi toată discuția)
Balcon construit anterior aparitiei legii nr. 50/1991 selira selira am cumparat un apartament de la raedpp in anul 1992, care avea construit in mod ilegal un balcon inca din anul 1987. pe ctr de vanzare -cumparare nu apare ... (vezi toată discuția)
Prescrierea dreptului de a aplica contraventia amelyah amelyah Buna seara! Am construit o locuinta acum vreo 10 ani fara autorizatie de construire... Acum cateva luni am primit amenda pentru ca nu am autorizatie la ... (vezi toată discuția)