avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prescrierea dreptului de a aplica contraventia
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prescrierea dreptului de a aplica contraventia

Buna seara!
Am construit o locuinta acum vreo 10 ani fara autorizatie de construire...
Acum cateva luni am primit amenda pentru ca nu am autorizatie la casa!
Din cate am mai auzit termenul de a aplica amenzi pentru situatia in care ma aflu, ar fi de 2 sau 3 ani de la data savarsirii faptei ... daca eu am construit cu mult mia mult de 2- sau 3 ani in urma...imi mai pot da amenda? totusi...cum stiu ei cand am savrasit eu fapta daca nu am aratat nici o factura etc de cand am facut casa...deci nu se stie momentul savrasirii faptei :)) Merci!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:35, 8 Iulie 2014
Forumulati plangere contraventionala si invocati prescriptia.
multumesc
Legea nr. 50/1991 privind autorizarea constructiilor, la art.31 prevede ca:
"Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate autorizatie construire ion_raluca ion_raluca Buna ziua, am avut o casa batraneasca pe care am demolat-o si in locul ei am construit alta in mai putin de 6 luni fara a obtine autorizatie de construire. ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata rechi1958 rechi1958 Am incercat sa ma documentez dar am gasit dat contradictorii , si anume : 1 - cum ca o astfel de fapta se prescrie dupa doi ani ---2 . cum ca nu se prescrie o ... (vezi toată discuția)