avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Marire impozit pensie persoane incadrate in grad de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Marire impozit pensie persoane incadrate in grad de handicap

O lamurire, daca se poate: din luna septembrie a.c. , s-a modificat (marit) impozitul pentru pensia de invaliditate- handicap grav ? Conform carei legi, ordonante, HG, etc... ? Depinde de valoarea pensiei retinerea impozitului - exista o pensie-prag?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 21:04, 12 Octombrie 2011
calitatea de pensionar de invaliditate este alta decat cea de persoana cu handicap. sunt doua lucruri diferite.
spuneti-ne despre ce categorie este vorba. dati-ne mai multe informatii.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
dianami, utilizator
E vorba despre un pensionar la limita de varsta, cu grad de handicap grav, dobandit ulterior pensionarii.
pensionarii limita de varsta care au si calitatea de persoana cu handicap nu sunt scutiti de plata impozitului pe pensie.
indemizatia lunara, bugetul complementar si indemnizatia de insotitor se acorda in sume fixe, indiferent de venituri (pensie) si nu se impoziteaza.
care a fost valoarea indemnizatiei lunare, a bugetului complementar si a indemnizatiei de insotitor, pe care le-a primit in lunile august si septembrie?
S-a retinut un impozit marit cu 50 % fata de luna august din pensia limita de varsta. Scuze pentru informatiile incomplete.
Multumesc pentru atentie si raspunsuri.
in cazul acesta trebuie sa intrebati la casa judeteana de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu handicap ionescucristiana ionescucristiana Buna ziua, am un salariat care deja este pensionar ( limita de varsta) si a primit certificat de handicapat - grad 2-. Mai poate lucra in continuare, si in ce ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil cu handicap mihai_enculescu mihai_enculescu Buna ziua Sunt tatal unei fetite in varsta de 8 luni care este incadrata cu handicap grav cu drept de insotitor. Sotia este in concediu maternal si nu doreste ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de handicap Nilmarcu Nilmarcu - Ca pensionar gradul ll pot beneficia de o pensie de handicap ? Ce grad de handicap ? Cati bani pot lua in plus cu aceasta pensie suplimentara ? (vezi toată discuția)