avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita copii

Am obtinut copii in urma divortului.Cand s-a pronuntat divortul fostul sot a spus ca renunta la copii si asa scrie in hotarare.Acum ma chiama in judecata pentru stabilirea de program .sarbatorile legale si toate sambetele si duminicile pretinde ca ar vrea sa le petreaca cu copii.In realitate el nu e interesat deloc de copii,deseori le promite ca vine sa-i vada si apoi nu mai raspunde la telefon,daca copii il cauta spune ca e ocupat si nu are timp.Cum as putea sa-mi apar copii de acest comportament iresponsabil.
Cel mai recent răspuns: mare , utilizator 16:22, 13 Octombrie 2011
Dovedesti in instanta cu martori si probe ca acest tata este iresponsabil si ca nu prezinta interes pentru copii.
O pot chema pe fiica mea care are 14 ani?sau pe mama?deoarece vecinii mei nu vor sa se bage.
"Acum ma chiama in judecata pentru stabilirea de program .sarbatorile legale si toate sambetele si duminicile pretinde ca ar vrea sa le petreaca cu copii.In realitate el nu e interesat deloc de copii,deseori le promite ca vine sa-i vada si apoi nu mai raspunde la telefon,daca copii il cauta spune ca e ocupat si nu are timp.Cum as putea sa-mi apar copii de acest comportament iresponsabil."

Mie nu mi-este clar un lucru: copii doresc sau nu sa petreaca timp cu tatal? dumneavoastra doriti sau nu (din motivele invocate), ca acesti copii sa aiba contact cu tatal?
Doriti un program de vizita redus sau ati dori sa va lase in pace ?

Parerea mea: ar trebui sa va ganditi si dumneavoastra, impreuna cu copii, ce program de vizita ar fi in regula pentru ei ?
Sub nici o forma nu are dreptul si nici nu va primi toate weekendurile (standard se dau 2 weekenduri pe luna, pentru copii mai mari, cu conditii....daca nu impiedica interesul major al copilului etc.....). Nu va primi nici toate vacantele. Adica weekendurile si vacantele se cam impart la 2, in mod obisnuit. Insa tinand cont de caracterul moral al persoanei sus numite.......e problematic, ce e bine si ce nu e bine pentru copii.

Insa in primul rand, intrebati copii ce vor si clarificati-va si dumneavoastra ce vreti.

"Dovedesti in instanta cu martori si probe ca acest tata este iresponsabil si ca nu prezinta interes pentru copii."

Si ce obtii cu asta ? Adica, banuiesc ca tot va primi un program de vizita. Primeste un program de vizita mai redus ?
Si eu as vrea ce e mai bine pentru copiii.Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua In legatura cu programul de vizitare a minorului in timpul vacantelor,de exemplu in acea de vara se considera ca toata perioada (jumatate) ... (vezi toată discuția)
Vacante copil acord parental Utilizator4000 Utilizator4000 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cum se regleaza gestionarea vacantelor copilui cu pariniti divortati. Tatal a avut optiunea de a-si alege permanent care ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)