avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar zile preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar zile preaviz

Daca in contractul individual de munca este prevazut un preaviz de 15 zile,poate angajatorul sa il tina pe angajat 30 zile in preaviz,pe motivul ca acesta detine functii de conducere?
Preavizul este de 20 de zile lucratoare, asa cum este precizat in CCMUNN. Contractele colective de munca pot prevedea clauze mai favorabile salariatilor decat Codul muncii.
soficu cristina a scris:

Daca tot discutam de preaviz ,am si eu o neclaritate ;In ccm 2007-2010 la art.74 alin(2) se precizeaza un preaviz de 20 zile calendaristice pt.functii de executie.In concluzie ,care ar fi preavizul minim,15 sau 20 zile calend.

Preavizul minim in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare conform CCMNN 2007-2010. Fiecare articol al contractului este obligatoriu.
soficu cristina a scris:

Daca tot discutam de preaviz ,am si eu o neclaritate ;In ccm 2007-2010 la art.74 alin(2) se precizeaza un preaviz de 20 zile calendaristice pt.functii de executie.In concluzie ,care ar fi preavizul minim,15 sau 20 zile calend.


Articolul citat de dvs are alt continut, si anume : În cazurile în care unitatea este obligată, potrivit legii, să acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncă, durata preavizului va fi de 20 de zile lucrătoare.
Nu scrie nicaieri ca este pentru functii de executie.
Prevederile respective se aplica in cazul concedierii.
in cazul demisiei sunt aplicabile prevederile art.79 alin.4 C.mun. referitoare la termenul de preaviz.
multumesc,d-lui consilier elis,am inteles diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii preaviz iuvri iuvri Buna ziua! In cazul in care am fost incadrat in postul de director calitate si in contractul individual de munca pentru demisie este prevazuta aceasta ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi dau demisia pup_me pup_me Buna , vreau sa-mi dau demisa cum ar trebui sa o formulez? sau cum ar trebui sa sune si sa fie ok in cartea de munca? si trebuie sa stau 15 zile sau 14 zile? (vezi toată discuția)
Preaviz 15/30 zile. Vioreld Vioreld salutare. un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)