avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz 15/30 zile.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz 15/30 zile.

salutare.
un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile (functie de executie) sau la maxim 30 (functie de conducere). sau la functiile de conducere se incadreaza doar directorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 16 Ianuarie 2009
In opinia mea la functii de conducere, dar in situatia in care unitatea are un Contract colectiv de munca in acesta se gasesc inscrise functiile de conducere.
Răspunsul este da, funcţia de şef de departament este o funcţie de conducere în sensul legii şi deci se încadrează la preavizul de maxim 30 de zile calendaristice:
Codul muncii
Articolul 294
In sensul prezentului cod, prin salariati cu functie de conducere se intelege administratorii-salariati, inclusiv presedintele consiliului de administratie daca este si salariat, directorii generali si directorii, directorii generali adjuncti si directorii adjuncti, sefii compartimentelor de munca - divizii, departamente, sectii, ateliere, servicii, birouri -, precum si asimilatii lor stabiliti potrivit legii sau prin contractele colective de munca ori, dupa caz, prin regulamentul intern.
da, dar este angajat pe functia de inginer, nu sef departament. atributiile de sef departament sunt trecute doar in fisa postului.
Trebuia intocmit si actul aditional de schimbare de incadrare din inginer in sef/director departament.
pentru ca este incadrat ca si inginer simplu, atunci va sta doar 150in preaviz.
Vioreld a scris:

da, dar este angajat pe functia de inginer, nu sef departament. atributiile de sef departament sunt trecute doar in fisa postului.

In cazul in care nu sunteti incadrat ca sef de departament preavizul in cazul demisiei este cel inscris in CIM.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Informatii preaviz iuvri iuvri Buna ziua! In cazul in care am fost incadrat in postul de director calitate si in contractul individual de munca pentru demisie este prevazuta aceasta ... (vezi toată discuția)
Programator cu 30 zile calendaristice pentru demisie ? pm_35 pm_35 Buna ziua ! In luna decembrie 2010 am semnat un Contract individual de munca pentru functia de programator, cod 213102 conform COR, care prevede un termen ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul demisiei de 30 zile calendaristice cris2279 cris2279 Daca atat [u]angajatul cat si angajatorul sunt de acord [/u]la stabilirea unui preaviz in cazul demisiei de 30 zile calendaristice (si nu este vorba de functie ... (vezi toată discuția)