avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura succesiune

in 2010 numitul X decedeaza. in 2011 se deschide procedura de succesiune de catre anumite rude. ce se intampla in continuare pe etape? ideea este ca unul dintre nepotii defunctului afla ca s-a deschis o procedura de succesiune insa nu poate afla decat nr dosarului. de la notar nu i s-a spus daca s-a incehiat procedura, cand a fost demarata, nu a fost citat. cum poate obtine cat mai multe date pentru a vede daca este in termen de acceptare a succesiunii. notarul era obligat sa citeze toti mostenitorii? daca da si nu a fost citat ce poate face? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:18, 13 Octombrie 2011
Termenul de acceptare a mostenirii este in cazul dvs de 6 luni de la data decesului defunctului.

Notarul trebuie sa citeze toti succesibilii.
in cazul in care notarul nu i-a citat pot face ceva?
Nu este obligaita notarului sa citeze mostenitorii sa accepte mostenirea in termenul legal. Notarul citeaza mostenitorii doar pentru dezbaterea mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune abc53 abc53 Am reusit sa fac acea declaratie de acceptare a succesiunii in timp util (in cadrul celor 6 luni)la fel si ceilalti prezumtivi mostenitori(toti santem ... (vezi toată discuția)
Mostenire contzmir contzmir Buna ziua, Am si eu o speta si sper sa ma ajutati. Este vorba de mostenitorii unei persoane X care este vaduv si nu are copii. Cum nu are sotie si nici ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune vs dezbatere succesorala astanesc astanesc Buna ziua, Am nevoie de un sfat de specialitate in urmatoarea situatie. Tatal meu a murit la sfarsitul anului trecut si la inceputul anului am deschis ... (vezi toată discuția)