Buna , am si eu o intrebare. Am stat in chirie stabilind cu proprietarul ca vom ramane 3 luni. Din cauza ca apartamentul e invadat de gandaci cat soarecii, am vrea sa plecam mai repede de termenul stabilit, deci dupa 2 luni. Noi am platit 2 luni avans si o luna garantie. Proprietarul zice ca garantia ii ramane lui si ca mai trebuie sa ii platim o luna. E corect? Putem recupera garantia de la el? Multumesc mult de ajutor.
Aveti grija sa fi depus in termen util cererea catre Asociatia veche de a fi scosi din spatiu...
IN rest, multa bafta in continuare! Trimiteti plangerea prin posta, cu recomandare de primire, la orice circa de politie, o redirectioneaza ei... Asa, ca sa nu stati la cozi...
Am si eu o mica problemuta! In iunie 2008 am inchiriat o garsoniera pt un an de zile. Acum, datorita faptului ca este la ultimul etaj, am plecat din garsoniera pt ca se infiltreaza apa. Proprietarulu i-am achitat 200 euro garantie, bani ce trebuie restituiti la sfarsitul contractului daca nu sunt pagube si datorii! Problema este ca acesta "s-a dat la fund" si nu mai vrea sa-mi restitue garantia pe motiv ca infiltratiile sunt din cauza mea, ca am facut baie in casa si i-a aparut mucegai lui. Curios este ca au aparut in toata casa infiltratiile numai in baie nu! Ne-am inteles ca pe 27 ian sa ne vedem ca sa reziliem contractul, sa-i predau garsoniera si sa-mi restitue garantia dupa ce achitam curentul electric pt ca nu se emisese inca factural A venit la imobil, dupa cateva amanari, clar ca nu vroia sa dea banii inapoi, a inceput cu figuri, cu tipete si pt ca nu ne-am inteles am vrut sa plecam ca sa nu stau sa ma cert cu el dar in momentul cand sa incui usa a sarit la bataie , m-a impins din usa si a smuls cheile din incuietoare, tipand ca-i casa lui si face ce vrea cu ea si o sa-mi dea banii cand doreste el.Eu sunt inca in perioada contractuala cu el chiar daca m-am mutat in alta parte, chiria este platita pana pe 31 a lunii si totusi nu pot intra in garsoniera. Acum el poate sa se duca acolo sa farame tot si sa spuna ca eu am facut asta si sa-si opreasca garantia. Am fost la politie dar "draguti"i de acolo au spus ca nu-i de competenta lor. Inseamna ca urmatoarea miscare ar fi tribunalul dar oare "se baga" cineva pt 200 de euro sau imi pierd timpul degeaba? Astept sfaturile voastre! multumesc