avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calorifer in uscator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calorifer in uscator

Buna ziua! Apelez din nou la dvs. cu urmatoarea problema:
Am reusit sa am acces la uscatorie incepand de ieri pentru prima oara in 20 de ani de cand locuiesc in bloc si asta datorita cererii facute presedintei asociatiei de proprietari si indrumarilor si argumentelor pe care le-am primit pe acest forum. In uscatorie exista un calorifer destul de mare (fonta si 12 elementi) care presupun ca are ceva consum. La mine in oras gigacaloria era anul trecut 230 lei si urmeaza sa creasca in iarna cu 30%, deci mi se pare destul de mult consumul la comun cu acel calorifer. Ieri am avut si AG si am propus blindarea caloriferului (nu e tarziu, inca se mai poate face mi s-a spus de catre furnizorul de energie termica), dar presedinta mi-a zis ca-s demodata cu asa propuneri. Cred ca presedintele unei asociatii trebuie sa ia masuri ca noi locatarii sa nu platim aiurea tot felul de prostii. Argumentul ca vor avea de suferit cele 2 apartamente de langa uscatorie mi se pare aiurea, mai ales ca cei 2 proprietari au ocupat abuziv acel spatiu 20 ani fara sa plateasca ceva. Si eu am un vecin de apartament care nu locuieste in el si caldura este oprita, iar eu nu beneficiez de caldura de la altii.
Va rog sa-mi spuneti ce argumente sa aduc in cererea adresata presedintei ca sa o conving si sa nu ma mai faca demodata.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Lycidas , utilizator 23:00, 14 Octombrie 2011
Debransarea unui calorifer consta in faptul ca toti utilizatorii ei sa fie de acord si in scris, pe langa a convoca o sedinta ordinara la cererea dumneavoastra, unde puteti sa inmanati fata de cei prezenti 50+1% din cei ce folosesc acel uscator, regula este ca la vot, majoritatea hotareste. Conform legilor in vigoare uscatoria atunci poate fii vanduta s-au instrainata daca toti locatarii sunt de acord, asa ca aceea uscatorie apartine de drept si a altor persoane, daca este o singura uscatorie intr-un bloc cu 4 etaje, blocuri similare de exemplu se gasesc in provincii. Dar sunt si blocuri unde la fiecare palier intalnim si cate o uscatorie. Ea a fost destinata uscarii rufelor pe timp de iarna, a celor care nu pot expune rufele in mediul urban locuind pe o artera de circulatie gen Piata Unirii, cum ar arata acest fapt, sa vezi lenjerie intima, etc., in balcoane din trafic????

Stiti si cunoasteti ca acele uscatorii sunt de drept al tuturor, si toti trebuie sa fie de acord indiferent daca locuiesc la acel palier s-au nu...., este valabila si in cazul dezmembrarii unui apartament, uscatorie etc., cred ca asa este normal....!

Cu stima.....
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
Lycidas, utilizator
Pe mine chiar ma intereseaza de ce exista uscatorii in blocuri #-o. Si sunt fericita ca pe o artera de circulatie cum este Piata Unirii nu o sa vad lenjerie in trafic pentru ca exista uscatorii in acele blocuri! Pur si simplu stiu ca se pot evita anumite cheltuieli care nu sunt necesare si imi doream sa ma ajute cineva cu niste argumente logice privind cheltuielile inutile sau rolul presedintelui in a nu ne arunca banii pe fereastra ca de-aia l-am ales presedinte sa ne apere interesele cand e cazul, nu sa ne dea cu flit pentru ca stie ca oricum o sa platim :(
Daca spuneti ca in sfarsit aveti acces in acea uscatorie eu inteleg ca acolo sunteti hotarata sa uscati rufe. Sa stiti ca rufele se usuca mai repede daca exista o sursa de incalzire in acel uscator altfel, o sa le lasati pe sarme vreo cateva zile si poate o sa aveti nevoie de vreo haina intre timp de acolo si ce o sa va faceti?.:O
N-am vazut rufe, doar 2 bidoane si rafturi cu diverse pe toti peretii. Dar va multumesc din suflet pentru informatii, in sfarsit am aflat ca rufele se usuca mai repede daca exista o sursa de incalzire! Altceva am solicitat, dar daca nu exista raspuns la intrebarea mea, poate aflu o reteta de muraturi ceva (asta ca am amintit de bidoane sau borcane ce or fi fost alea). Acum 2 ani era un utilizator ynocentia (parca) si avea raspuns la toate intrebarile indiferent de domeniu. Acum incep sa-i duc dorul X-(
Problema se rezolva relativ usor daca majortatea proprietarilor care se folosesc de acea uscatorie sunt de acord cu blindarea caloriferului. Supuneti la vot intr-o adunare generala rapida a acestora (pe scara) si vedeti rezultatul.

Ca sunteti sau nu demodata, asta nu are importanta, important este sa aplicati principiul democratic al vointei majoritatii.

Alte discuții în legătură

Uscatoria blocului mariafusu mariafusu Am mai pus intrebari in legatura cu uscatoria dar totus nu inteleg ,daca la un bloc cu 4 nivele exista cite o uscatorie la fiecare nivel ,fiind 4 apartamente ... (vezi toată discuția)
Incalzire uscatorie arianaferseta arianaferseta Am o intrebare legata de incalzirea spatiului comun. Locuiesc la bloc si una dintre camere este deasupra uscatoriei. Tot timpul geamul uscatoriei este ... (vezi toată discuția)
Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)