avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass - obligativitatea asigurarii in sistemul public ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass - obligativitatea asigurarii in sistemul public de asigurari sociale de sanatate

1. Persoana in cauza, avand calitatea de asociat unic, administrator, NEASIGURAT in sistemul public de pensii si asigurari sociale de sanatate, nu are nici un contract in baza caruia sa obtina un venit, nu are nici un venit, nu ridica dividende si doreste sa ramana neasigurat.
Poate fi coasigurat pe asigurarea sotiei?
Daca da, ce acte doveditoare ii trebuiesc in momentul in care solicita adeverinta de sanatate.
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 15:33, 15 Octombrie 2011
Imi pare rau ca ati inchis celalalt topic. Problemele nu sunt deloc asemanatoare. Va rog sa-l deblocati.
Datele problemelor difera. Acolo sunt 3 cazuri diferite.
Va stiu un om inteligent, cu rabdare si mai ales cu mult bun simt.
Va rog cititi atent. Am primit pe mp raspunsuri pentru fiecare caz.
Dispun de urmatoarele informatii: L.95/2006, Ord.617/2007, decizia 1394/2010 (curtea constitutionala), si OUG 107/2010, toate cu modificarile aduse la zi.
Va multumesc.

Intrebarea mea este :
CAZUL 1
Persoana asigurata in sistemul public de asigurari sociale de sanatate , ESTE asigurata in sistemul public de pensii in baza unui contract, avand calitatea de asociat unic, administrator, fara contract de administrare, si nu are alte contracte incheiate (contract de munca sau conventii civile, nici un alt venit), nu are alte venituri impozabile,
INTREBARE : datoreaza in afara impozitului de 16% la dividende, SI contributia de 5.5% la fondul de sanatate, luand ca baza de calcul dividendele repartizate, sau NU ?! Daca da, de cand si la ce data se face plata acestora,si care este baza de calcul.
CAZUL 2:
Persoana asigurata in sistemul public de asigurari sociale de sanatate , NU ESTE asigurata in sistemul public de pensii in baza unui contract, are calitatea de asociat unic, administrator, fara contract de administrare, si nu are alte contracte incheiate (contract de munca sau conventii civile, nici un alt venit), nu are alte venituri impozabile,
INTREBARE: datoreaza in afara impozitului de 16% la dividende, SI contributia de 5.5% la fondul de sanatate, luand ca baza de calcul dividendele repartizate, sau NU ?! Daca da, de cand si la ce data se face plata acestora,si care este baza de calcul.
CAZUL 3:
1.Persoana NU ESTE asigurata in sistemul public de asigurari sociale de sanatate , NU ESTE asigurata in sistemul public de pensii in baza unui contract, are calitatea de asociat unic, administrator, fara contract de administrare, si nu are alte contracte incheiate (contract de munca sau conventii civile, nici un alt venit), nu are alte venituri impozabile,
INTREBARE: datoreaza in afara impozitului de 16% la dividende, SI contributia de 5.5% la fondul de sanatate, luand ca baza de calcul dividendele repartizate, sau NU ?! Daca da, de cand si la ce data se face plata acestora,si care este baza de calcul.

Cu stima,

* nota: nu imi trebuie justificare. Cer doar pareri: DA sau NU

Multumesc mult

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Herra_, utilizator
Daca dvs. ati considerat asa, am deblocat celalalt topic. In fond, rostul acestui forum este sa discutam si al moderatorului de a stimula acest lucru.
Multumesc mult :bow:
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)
platã la fondul national unic de asigurãri sociale de sãnãtate simion lenuta simion lenuta am un apartament inchiriat din 2006 cu suma de 600 RON/ luna si nu am platit pina acum nici un leu la CASS, este singurul meu venit, sint divortata si am ... (vezi toată discuția)
Cat platesc cass pt pers care au venit de 50 lei pe luna ezPTCro ezPTCro La un SRL mai nou am aflat ca pe langa 16 % imp retinut mai trebuie sa platesc si CASS pentru persoanele fizice pe care ii platesc pentru reclama onlina si ... (vezi toată discuția)