avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie auto

1.Daca achizitionam o masina second ptr seful de productie(ptr naveta) de la o persoana juridica.....pot deduce tva-ul de pe fact?

2.daca masina o cumpar noua -pot deduce tva-ul de pe fact?
Cel mai recent răspuns: a_bogdan , utilizator 15:31, 14 Octombrie 2011
Nu se poate deduce TVA aferent achizitiilor de vehicule (noi sau sh) decat in masura in care se incadreaza pe limitarile speciale prevazute la art. 145^1 din codul fiscal. Avand in vedere scopul pentru care spuneti ca doriti sa achizitionati masina, parerea mea e ca nu s-ar incadra pe niciuna din exceptii. Drept urmare TVA aferent ar trebui considerat ca nedeductibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva masina mica second-hand adusa din spatiul intracomunitar alinagava alinagava Buna ziua, Am o foarte mare rugaminte....cineva mi-a cerut un sfat... si nu am stiut ce raspuns sa ii dau. In luna aceasta o societate comerciala a ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate masina ContSters172175 ContSters172175 Buna seara. Daca achizitionez o masina cu cash pe firma de la o persoana juridica, tva-ul aferent il deduc in prima luna? Sau in timp? Precizez ca firma are ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare autoturisme carolinav93 carolinav93 O societate platitoare de tva, inregistrata in Registrul Operatorilor Intracomunitari a achizitionat autoturisme din UE inregistrate in contabilitate ca ... (vezi toată discuția)