avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diminuare sold cont 455
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diminuare sold cont 455

Buna seara,

Spuneti-mi va rog ceposibilitati exista pentru a diminua soldul contlui 455, exceptand restituire credit. Ma gandesc daca s-ar putea sa se vanda persoanei ce a creditat firma masini sau cladiri apartinand societatii.
Administratorul, acesta a creditat firma, nu doreste inapoierea sumei , ci doar diminuarea soldului pentru a nu fi probleme la un eventual control.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:42, 16 Octombrie 2011
Deci, este o vanzare obisnuita.
Acest administrator doreste ca suma sa nu fie impozitata, iar eu nu stiu ce solutii sa-i ofer.
Este o vanzare obisnuita, la care trebuie sa colectati si TVA. Nu stiu cat de avantajos va fi pentru asociatul unic al societatii. Va avea de plata si TVA, dar si impozit pe profit la asa suma...de il va lua cu :stunned:ameteala instantaneu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Problema e ca dl doreste ca eu sa inreg aceasta vanzare fara a folosi ct d evenituri.Din pacate daca nu este si legal, eu nu pot opera asa ceva.
D-lui motiveaza ca asa cum fiscul poate confisca bunuri din firma in contul datoriei, la fel va proceda si el.
Desigur situatia e diferita, dar insita pe aceasta tema.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
claudiaP, utilizator
Dansul insista...insa Dvs. aveti obligatia sa-i expuneti situatia. Sunteti contabila societatii? Explicati-i ca veti avea si Dvs. probleme in cazul in care cu bunastiinta nu veti inregistra veniturile si TVA-ul.
Daca insista ...cautati-va alt loc de munca...;) Asta daca vret sa dormiti linistita cu capul pe perna Dvs.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Balanta su sold 0 la o firma radiata ciobanc ciobanc societatea a fost suspendata la 01 iunie 2009; de 3 luni ma chinui sa o radiez ;mi se cere balanta cu sold 0??? ce fac cu capitalul social (101) cu 117??,dar ... (vezi toată discuția)
Transformare imprumuturi asociati Cazacu Andra Cazacu Andra Buna ziua, As vrea un sfat cu privire la urmatoarele: Se doreste imbunatatirea situatiei patrimoniale a societatii printr-una dintre urmatoarele ... (vezi toată discuția)