Spuneti-mi va rog ceposibilitati exista pentru a diminua soldul contlui 455, exceptand restituire credit. Ma gandesc daca s-ar putea sa se vanda persoanei ce a creditat firma masini sau cladiri apartinand societatii.
Administratorul, acesta a creditat firma, nu doreste inapoierea sumei , ci doar diminuarea soldului pentru a nu fi probleme la un eventual control.
Este o vanzare obisnuita, la care trebuie sa colectati si TVA. Nu stiu cat de avantajos va fi pentru asociatul unic al societatii. Va avea de plata si TVA, dar si impozit pe profit la asa suma...de il va lua cu :stunned:ameteala instantaneu.
Problema e ca dl doreste ca eu sa inreg aceasta vanzare fara a folosi ct d evenituri.Din pacate daca nu este si legal, eu nu pot opera asa ceva.
D-lui motiveaza ca asa cum fiscul poate confisca bunuri din firma in contul datoriei, la fel va proceda si el.
Desigur situatia e diferita, dar insita pe aceasta tema.
Dansul insista...insa Dvs. aveti obligatia sa-i expuneti situatia. Sunteti contabila societatii? Explicati-i ca veti avea si Dvs. probleme in cazul in care cu bunastiinta nu veti inregistra veniturile si TVA-ul.
Daca insista ...cautati-va alt loc de munca...;) Asta daca vret sa dormiti linistita cu capul pe perna Dvs.