avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract imprumut intre PFA si societate agricola
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract imprumut intre PFA si societate agricola

Buna ziua!

Un PFA poate acorda un imprumut unei societati agricole? Mentionez ca administratorul PFA-ului este si administrator si asociat (dar nu unic) la societatea agricola.

Multumesc. :-)
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 16:05, 17 Octombrie 2011
Legal nu vad nici un impediment ca sa incheiati un contract de imprumut.
Am citit pe internet niste discutii ca o persoana juridica nu poate imprumuta o alta persoana juridica, doar daca are ca obiect de activitate " Creditarea pe baza de contract - Cod CAEN 6521 ".
Nu veti obtine inregistrarea la ORC a activitatii prevazute de codul CAEN 6521.
Puteti in schimb sa incheiati un contract de imprumut intre o persoana fizica (va fi obligatoriu imprumutatorul) si o societate agricola (imprumutatul);
Nu reprezinta niciun impediment faptul ca persoana fizica care imprumuta are calitatea de reprezentant al imprumutatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de constituire societate carlos888 carlos888 Va salut! Am o intrebare legata de recuperarea ceheltuielilor de constituire a societatii. Am un SRL sunt asociat unic si administrator. Care este modul ... (vezi toată discuția)
Se pot imprumuta intre ele? glo glo o societate comerciala poate imprumuta bani de la o alta societate comerciala? daca da .cum? multumesc (vezi toată discuția)
Contract de imprumut societate electrosystem electrosystem Doresc sa creditez societatea pe care o conduc cu bani pe care ii imprumut fara dobanda si fara alta pretentie (exceptand evident ramburasarea sumei ... (vezi toată discuția)