Stau in Targu Mures, si mi se expire cartea de identitate in cateva zile, o conustina mia zis ca tre sa ma duc la sediul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş si am 3 nelamuriri.
1.) Locuiesc in casa buniciilor, deci ei sunt proprietarii, din cate am inteles trebuie sa vine bunicul cu mine, sa semneze ca ma ia in "spatiu". Bunicul trebuie sa aduca ceva acte ( ex: extras de carte funciara, casa nu are contract vanzare/cumparare bunicii au construit casa mai bine de 30 de ani, ei sunt unicii proprietari ) sau ajunge C.I.-ul lui personal?
2.) Am nevoie de C.I. urgent ( trebuie sa plec din tara peste 5-6 zile ). Am citit undeva ca se elibereaza de urgenta in 1-2 zile daca platesti o taxa de 100 RON, este adevarat? Daca nu care este demersul pentru a fii eliberat in regim de urgenta?
3.) Cam de o luna am primit o amenda pentru traversare neregulamentara pe drum. Nam avut bani la momentul respectiv sa achit amenda, si nuemi peste cateva zile voi putea achita, intrebarea mea este ca mi se poate refuza eliberarea C.I.-ului pana achit amenda respectiva?
Interesant, chiar se poate? Sunteti 100% sigur? In ultimii 5-7 ani am fost client la 5 banci, la nici unul nam vazut bancomat care sati permite sa alegi alta valuta in afara de lei/RON. Dar daca e posibil va rog spuneti-mi unde la care banca care bancomat se poate? Din informatiile mele EURO numai la caserie se poate retrage, de la bancomat nu. Bine ar fii daca ar fii psobil, va rog respundeti. Multumesc
Nu am avut niciodata cont in valuta si nici nu cred ca voi avea, deci afirmatia mea este bazata pe ce am presupus ca ar fi normal - ca orice banca din zona Euro, din moment ce ofera clientilor posibilitatea de a-si face depozite in valuta, sa le ofere si posibilitatea de a-si retrage banii la orice ora din zi sau din noapte fara a depinde de orarul de functionare al casieriei.
Deci nu va pot oferi un raspuns sigur, ceea ce sper sa nu va supere si mai tare.
Exista in forum sectiunea Recuperari de creante, datorii, Probleme cu bancile unde daca veti posta aceasta intrebare va poate raspunde cineva care activeaza in domeniul bancar.
Zi frumoasa.
de la bancomat pe teritoriul Romaniei nu puteti scoate decit lei, euro numai la casierie
nu este o inventie romaneasca, si in alte tari europene inainte de introducerea monedei euro de la bancomat ne se puteau scoate decit franci francezi, belgieni, marci, etc. , in Fr, BE , D respectiv
mergeti la banca si intrebati mai bine acolo cum procedati cu identificarea, vor gasi o solutie
Multumesc tuturor, am fost la evidenta populatiei, si intradevar in Targu Mures dureaza de la 7-10 zile lucratoare, doar daca nai cunostine ca atunci intr-o zi se rezolva. Tipic romanesc. Probabil va trebui sa merg cu varianta de pasaport.
Pasaport/buletin
raduaw
Buna,momentan am PASAPORT cu domiciliul in GERMANIA,buletinul am renuntat la el cand mi-am facut acest Pasaport cu o hartie de la primarie din Germania ca am ... (vezi toată discuția)