avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FALS IN DECLARATII?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FALS IN DECLARATII?

Buna ziua!

Ma confrunt cu o problema, si as avea nevoie de ajutor, daca se poate, va rog...un vecin a cumparat in 2006 un teren langa al meu, iar in 2007 l-a intabulat pe el. Pentru aceasta, a apelat la un inginer autorizat, caruia i-a declarat, in scris, pe proprie raspundere, printr-o declaratie, ca stie exact limitele si localizarea terenului. Menionez ca atat eu, cat si celalalt vecin, nu am fost prezent la masuratori, pt ca nu ne-a chemat nimeni!
In 2008, deci dupa un an, vecinul imi incalca proprietatea cu cca 200 mp, si este amendat pentru tulburare de posesie. In 2009 la fel. La parchet a declarat ca el nu a arat decat ce i-a masurat inginerul!!!
Tot in 2009 m-a dat in judecata pentru granituire. Conform acestuia, "inca de la cumpararea terenului existau suspiciuni cu privire la limitele acestuia si la vecinatati"!!!
Intrebarea mea este: pot sa-l acuz de fals in declaratii, conf art. 292 c.p.? Mentionez ca declaratia pe care dat-o inginerului care i-a masurat si intabulat terenul este tip si se afla la dosarul de intabulare de la OCPI.
Astept parerile Dvs.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 17:05, 16 Octombrie 2011
da?
si atunci ce ar fi de facut?
reconventionala la granituire...:D
punct.....si expert parte la granituirea din proces
zic si io
ok, atunci ii voi face plangere la parchet si voi invoca acest aspect la granituire
Multumesc mult pentru ajutor
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Urmarire penala ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Avem un dosar penal deschis pentr fals si uz de fals cu continuitate iar politia a trimis dosarul la parchet iar parchetul a vrut sa claseze ... (vezi toată discuția)