Ma confrunt cu o problema, si as avea nevoie de ajutor, daca se poate, va rog...un vecin a cumparat in 2006 un teren langa al meu, iar in 2007 l-a intabulat pe el. Pentru aceasta, a apelat la un inginer autorizat, caruia i-a declarat, in scris, pe proprie raspundere, printr-o declaratie, ca stie exact limitele si localizarea terenului. Menionez ca atat eu, cat si celalalt vecin, nu am fost prezent la masuratori, pt ca nu ne-a chemat nimeni!
In 2008, deci dupa un an, vecinul imi incalca proprietatea cu cca 200 mp, si este amendat pentru tulburare de posesie. In 2009 la fel. La parchet a declarat ca el nu a arat decat ce i-a masurat inginerul!!!
Tot in 2009 m-a dat in judecata pentru granituire. Conform acestuia, "inca de la cumpararea terenului existau suspiciuni cu privire la limitele acestuia si la vecinatati"!!! Intrebarea mea este: pot sa-l acuz de fals in declaratii, conf art. 292 c.p.? Mentionez ca declaratia pe care dat-o inginerului care i-a masurat si intabulat terenul este tip si se afla la dosarul de intabulare de la OCPI.
Astept parerile Dvs.
Multumesc mult!