avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Altair_dsc a scris:

Chiar nu stie nimeni cand se afiseaza pe net rezultatele la grile, notele? De asemeni, am cateva intrebari despre cum se corecteaza , daca stie cineva. Daca la o intrebare sunt 2 raspunsuri corecte si nimeresti doar unul se puncteaza ceva? Si daca la o intrebare este 1 raspuns corect pe care il bifez, dar mai bifez o varianta pentru ca asa cred eu, raspunsul se ia in considerare sau se anuleaza? Mersi anticipat :)

daca ai pus o singura varianta si corect erau 2 variante, nu primesti nimic
leon_cosmin a scris:

Referitor la grila ,atat de dezbatuta, cu privire la omorul simplu si omorul calificat in cursul de dr penal special scris de Ketty Gruiu si Adriana Voicu la comentariul literei d art. 175 se spune: ''.....Starea de neputinta a victimei de a se apara trebuie sa se datoreze unui factor exterior activitatii faptuitorului,adica sa nu fi fost provocata de acesta - deoarece eventualele acte de natura sa puna victima in neputinta de a se apara apar ca acte de pregatire, atragand incidenta agrvantei prevazute in art 175 lit a C .pen'', ( in sprijin vine cu o decizie a T.S., dec.pen. nr. 55/1982,CD 1982P. 293( culegere de decizii)--cursul din care am citat este cel publicat la Universul Juridic in 2010 pag.107 ).... mie ..."personal"... imi pare omor calificat in ciuda tuturor parerilor contrare exprimate aici ( dar sustinute de Udroiu , Toader etc)

de acord cu tine
simluk a scris:

leon_cosmin a scris:

Referitor la grila ,atat de dezbatuta, cu privire la omorul simplu si omorul calificat in cursul de dr penal special scris de Ketty Gruiu si Adriana Voicu la comentariul literei d art. 175 se spune: ''.....Starea de neputinta a victimei de a se apara trebuie sa se datoreze unui factor exterior activitatii faptuitorului,adica sa nu fi fost provocata de acesta - deoarece eventualele acte de natura sa puna victima in neputinta de a se apara apar ca acte de pregatire, atragand incidenta agrvantei prevazute in art 175 lit a C .pen'', ( in sprijin vine cu o decizie a T.S., dec.pen. nr. 55/1982,CD 1982P. 293( culegere de decizii)--cursul din care am citat este cel publicat la Universul Juridic in 2010 pag.107 ).... mie ...\"personal\"... imi pare omor calificat in ciuda tuturor parerilor contrare exprimate aici ( dar sustinute de Udroiu , Toader etc)

de acord cu tine

e nu sunt chiar atat de acord.
Nu se poate ca inculpatul trecand pe strada vede victima singura in casa, intra si o loveste cu o bata gasita pe jos, victima intrand in stare de inconstienta, apoi o leaga de copacul din curtea casei cu siretul de la pantofi si o omoara ?? si uite ca nu e nicio premeditare.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
adi_09, utilizator
judecati grilele pe baza enuntului nu pe baza utopiilor din minte.ala e omor simplu. ( . punct punctuletz)
porcul a scris:

judecati grilele pe baza enuntului nu pe baza utopiilor din minte.ala e omor simplu. ( . punct punctuletz)

exact...grila trebuie "rezolvata" pe baza informatiilor din context, fara sa mai adaugi de la tine si fara sa-ti pui intrebarea ca ala de unde avea somniferul, ca sigur de acasa si l-a pregatit s.a.m.d.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)