avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament prin licitatie publica cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament prin licitatie publica cu probleme


Buna ziua.
Am achizitionat un apartament prin licitatie publica. Debitorul avea datorii la BANCA A care l-a scos la licitatie, iar din actele executorului bancar (cartea funciara) reiesea ca este ipotecat la BANCA B. Am platit intreaga suma pentru care a fost adjudecat, iar executorul a impartit banii: chelt.executie, Impozite si taxe, BANCA A, iar, BANCA B comunicandu-i ca debitorul nu are nici o datorie la ei, restul de bani i-a virat debitorului. Am primit actul de adjudecare in care scrie ca apartamentul este liber de sarcini. Ulterior cei de la BANCA B mi-au comunicat ca apartamentul era depus ca si garantie imobiliara pentru o alta persoana, iar dansii au verificat initial numele debitorului iar acesta aparea fara datorii. Au mai precizat ca dansii nu vor ridica niciodata ipoteca.
As dori sa stiu daca eu imi pot inregistra apartamentul in Cartea funciara (liber de sarcini), iar daca nu, cine este vinovat sice actiune trebuie sa intreprind.
Este nevoie la Cartea funciara de o adresa din partea BANCII B?
Exista posibilitatea ca apartamentul sa ramana in continuare ipotecat, iar BANCA B sa-l scoata la licitatie in sarcina mea de data aceasta?
Avea dreptul BANCA A sa scoata la licitatie imobilul?
Cei de la BANCA B au realizat in cele din urma situatia si vor, daca este de acord, ca debitorul executat sa depuna banii pe care i-a primit in contul persoanei pentru care a garantat ipotecar.Poate fi obligat sa o faca ?
Poate Debitorul sa-si insuseasca banii ce i-au revenit din licitatie?
Exista riscul sa pierd si apartamentul si banii ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eleodor-popescu , utilizator 15:41, 20 Octombrie 2011
Cred ca ar trebuisa incepeti cu executorul judecatoresc caruia urmeaza sa-i solicitati sa va prezinte dovada ca la Cartea Funciara nu era inscrisa nici o ipoteca asupra celui adjudecat.Daca la Cartea funciara imobilul nu apare ipotecat pentru creditul luat de altcineva este problema bancii nu a dvs.Sa vi se faca dovada contractului de garantie imobiliara.
Luati legatura cu executorul ,sa-l cheme pe debitor pentru ca problema trebuie rezolvata.
In actul de adjudecare se mentioneaza ca imobilul este liber de sarcini. Prin hotararea judecatoresca de obligare a executorului de a elibera acest act, instanta a constatat deja ca esti adjudecatar legal si ca ai indeplinit toate obligatiile pe care le aveai prin lege.
Acum, intemeiul acestei hotarari judecatoresti si a actului de adjudecare se radiaza toate sarcinile din CF.

Daca cei de la CF nu vor sa faca radierile atunci trebuie sa lamuresti dispozitivul hotararii (399 si urm. cpc) si sa ceri ca instanta sa dispuna si cu privire la radiere avand in vedere prevederile cpc.

Banca ramane sa "discute" cu executorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Apartament achizitionat prin licitatie eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Am achizitionat un apartament prin licitatie publica. Debitorul avea datorii la Raiffeisen care l-a scos la licitatie, iar din actele executorului ... (vezi toată discuția)
Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)