avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PENSIE PERSOANA DECEDATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PENSIE PERSOANA DECEDATA

Am o intrebare: tatal meu a decedat pe data de 04.09.2008. Mai beneficiaza de pensie pentru luna septembrie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 17 Septembrie 2008
Condoleante!
DA. Plata pensiei inceteaza cu luna urmatoare aceleia in care a decedat.
ana93 a scris:

Am o intrebare: tatal meu a decedat pe data de 04.09.2008. Mai beneficiaza de pensie pentru luna septembrie?
Va multumesc!


Porivit art.91 alin.1 lit.a din Legea nr.19/2000, plata pensiei inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care pensionarul a decedat.
Sumele ramase neincasate de catre pensionarul decedat, reprezentand pensia pe luna in care a avut loc decesul, si, dupa caz, drepturile de pensie cuvenite si neachitate pana la deces se platesc sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlalti mostenitori, in conditiile dreptului comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie in caz de deces Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Buna seara! Stimati colegi, as avea o intrebare la care cu siguranta, cu ajutorul dvs. voi gasi raspunsul.In cazul decesului la sfarsitul lunii(mai exact data ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie; ajutor de deces bodo gabriella bodo gabriella Buna ziua, Dorim sa ne interesam pentru un vecin a carui tata a decedat saptamana trecuta daca luna viitoare mai primeste pensia celui decedat. Luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Beneficiu pensie abell abell Buna dimineata, daca un pensionar decedeaza inainte de a primi pensia pentru luna in curs (ex a decedat in 06 oct),mai beneficiaza de pensia pe octombrie? (vezi toată discuția)