avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general VINZARE EN GROSS
Discuție deschisă în Contabilitate în general

VINZARE EN GROSS

Buna seara,as dori sa stiu daca o societate are ca activitate comert cu ridicata al combustibililor solizi,lichizi si gazosi,mai precis de uleiuri minerale trebuie sa detina autorizatie de antrepozit fiscal,are vreo obligatie de a plati accize.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 13:07, 3 Noiembrie 2011
ART. 206^69 Condiţii de distribuţie şi comercializare

(4) Operatorii economici care intenţionează să comercializeze în sistem angro produse energetice - benzine, motorine, petrol lampant şi gaz petrolier lichefiat - sunt obligaţi să se înregistreze la autoritatea competentă conform procedurii şi cu îndeplinirea condiţiilor stabilite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală
(5) Nu intră sub incidenţa alin. (2) şi (4) antrepozitarii autorizaţi pentru locurile autorizate ca antrepozite fiscale şi operatorii înregistraţi/destinatarii înregistraţi.

(7) Desfăşurarea activităţii de comercializare de către operatorii economici prevăzuţi la alin. (4) şi (6), care nu respectă obligaţiile menţionate la alin. (4) şi (6), constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală. (Se abrogă de la 1 ian. 2012)

Ordinul este 1378/2009
aprobarea Procedurii si conditiilor de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro sau en detail produse energetice

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare coduri caen pe ii. Alexandra2288 Alexandra2288 Buna ziua. Ma puteti ajuta cu informatii despre ce certificari sunt necesare pentru a putea inregistra pe un II codurile CAEN 2812(Fabricarea de motoare ... (vezi toată discuția)
Cod caen + conditie administrator SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Incerc sa identific un cod caen pt. achizitia si vanzarea de ulei auto si nu reusesc. Ca sa fiu mai exacta doresc sa infiintez un SRL cu obiect ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse energetice edelweiss80 edelweiss80 Societatea comerciala \"X\" are inregistrate in obiectul de activitate, ca activitati secundare, \"Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si ... (vezi toată discuția)