avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cod CAEN + conditie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cod CAEN + conditie administrator

Buna ziua,

Incerc sa identific un cod caen pt. achizitia si vanzarea de ulei auto si nu reusesc. Ca sa fiu mai exacta doresc sa infiintez un SRL cu obiect de activitate importul de ulei auto si vanzarea in tara. Am cautat in lista codurilor caen si nu reusesc sa atribui un cod corespunzator aceste activitati. Se poate sa ma indrumati?

Si inca o intrebare: in cazul in care un cetatean strain cu drept de rezidenta in RO este administrator prin statutul societatii si director general cu contract de munca la aceeasi societate (dar nu este asociat) poate sa isi infiinteze un SRL la care sa fie asociat unic si administrator?

Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
SfetcuArabela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 02:02, 30 Octombrie 2011
La prima intrebare, folositi CAEN 4531 Comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule.


In legatura cu cea de-a doua problema, poate sa infiinteze o societate in care sa fie asociat unic, nu are legatura cu functia de administrator.
Dar, daca vrea sa fie si administrator la societatea lui, conform art. 197 din Legea 31/1990 republicata, va trebui sa obtina autorizarea adunarii asociatilor de la prima societate, unde este deja administrator.
Art. 197 (2) " Administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune".
Cod CAEN pretabil pentru import ulei auto:
4671 - Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi al produselor derivate
cu amanuntul: - 4730 - Comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate
In ceea ce priveste administrarea societatii, aici aveti temeiul pentru demersul pe care doriti sa-l faceti:
art. 197 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata: Administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune.
sad a scris:

Cod CAEN pretabil pentru import ulei auto:
4671 - Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi al produselor derivate
cu amanuntul: - 4730 - Comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate



Uleiurile si aditivii nu sunt din categoria combustibililor, ci accesorii auto, alaturi de piese.
Va multumesc pt. ajutor. As mai avea cateva intrebari:
1) in cazul in care optez pt. cod caen 4730 ulei auto se incadreaza la categoria carburanti auto (la carburanti nu sunt inclusi doar combustibilii auto?)
2) in cazul in care noul srl nu prezinta concurenta pt. cealalta societate mai este nevoie ca administratorul sa aiba acordul AGA? Primul SRL are cod caen 2822 Fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat (cu vacuum) si cel de-al doilea 4730 (sper:))

Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
SfetcuArabela, utilizator
1) Ba da, foloseste CAEN 4531 Comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule.
2) Daca are alt domeniu de activitate si nu este concurenta, nu mai este nevoie de avizul aga, iar daca nu indeplineste aceasta conditie, poate fi suspendat din prima societate.

Alte discuții în legătură

Cod caen lumifatu lumifatu Lucrez intr-o companie care comercializeaza produse petroliere (carburanti, uleiuri, benzinarii, etc.) Spuneti-mi va rog care este codul CAEN aferent acestei ... (vezi toată discuția)
Statie gpl papickads papickads Buna ziua, in primul rand doresc sa imi cer scuze daca nu postez unde trebuie. Recent am deschis un SRL cu Cod CAEN 4671 - Comert cu ridicata al ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse energetice edelweiss80 edelweiss80 Societatea comerciala \"X\" are inregistrate in obiectul de activitate, ca activitati secundare, \"Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si ... (vezi toată discuția)