avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare produse energetice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare produse energetice

Societatea comerciala "X" are inregistrate in obiectul de activitate, ca activitati secundare, "Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi si alte produse derivate - cod CAEN 4671" si "Comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate - cod CAEN 4730". SC "X" intentioneaza sa vanda din stocul propriu catre SC "Y" benzina, motorina si uleiuri auto, ca urmare a separarii activitatii din punct de vedere juridic. Accizele pentru benzina si motorina au fost achitate in momentul achizitionarii.
Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a se efectua aceasta vanzare?
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 11:51, 10 Iunie 2009
Trebuie sa depuneti declaratiile de accize :

Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile
Scadenta
25 iunie 2009
Categorii de contribuabili
Operatorii inregistrati si neinregistrati, precum si reprezentantii fiscali implicati in comercializarea produselor accizabile
Baza legala
Art. 19210 Cod fiscal

Declaratia privind accizele Formular 103
Accize
Scadenta
25 iunie 2009
Categorii de contribuabili
Platitorii de accize
Baza legala
Art. 194 Codul fiscal
Observatii
Se depune indiferent daca se datoreaza sau nu accize pentru luna respectiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen + conditie administrator SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Incerc sa identific un cod caen pt. achizitia si vanzarea de ulei auto si nu reusesc. Ca sa fiu mai exacta doresc sa infiintez un SRL cu obiect ... (vezi toată discuția)
Cod caen lumifatu lumifatu Lucrez intr-o companie care comercializeaza produse petroliere (carburanti, uleiuri, benzinarii, etc.) Spuneti-mi va rog care este codul CAEN aferent acestei ... (vezi toată discuția)
Statie gpl papickads papickads Buna ziua, in primul rand doresc sa imi cer scuze daca nu postez unde trebuie. Recent am deschis un SRL cu Cod CAEN 4671 - Comert cu ridicata al ... (vezi toată discuția)