avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

La inceputul lunii iunie 2011 am primit vizita unui executor judecatoresc deoarece sotul meu are 2 credite de nevoi personale si unul ipotecar,care ne-a adus la cunostinta ca s-a inceput executarea silita pt cele 2 credite e nevoi personale,si a facut inventarul cu imbunatatirile din apartament,caci spunea el in cel mult o luna v-a veni un evaluator pt a face evaluarea apartamentului. I-am spus ca sant 2 credite de nevoi si nu unul cum zicea el,cat si cel ipotecar ,dar el stia una si buna, ca el v-a scoate la licitatie apartamentul pt creditele de nevoi personale si il v-a vinde la cel mai mare pret oferit.Am intrebat caci cum ar fi banca de acord cu asa ceva caci cele 2 credite sant cam 15.000 Euro,iar apartamentul este trecut cu 80.000 Euro. Intentia bancii este cred sa scoata cat mai mult de la creditul ipotecar si implicit apoi cele de nevoi personale.Mentionez caci la tribunal cand s-a cerut incuviintarea silita ptr cele 3 credite doar cele de nevoi personale au fost admise,iar ptr.cel ipotecar cei care au cerut executarea silita sa dovedeasca caci sant cei care au acest, drept caci banca a vandut creditul unei firme de recuperare tot de-a ei si aceasta alteia,iar la termenul fixat aceasta nefacand dovada,judecatorul a ANULAT cererea de executate silita.
Intrebarile mele sant:
1-ce inseamna aceasta anulare a cererii si care sant consecintele ei.
2- de la inceputul lunii iunie au trecut mai bine de 3 luni,deci in cat timp se pot anula(perima) cele 2 executari silite incepute de executor si lasate ca sa zic asa,,balta,,
Multumesc anticipat


Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:33, 17 Octombrie 2011
[editat]
Atat timp cat creditorul a declansat procedura executionala prin cererea de executare silita adresata executorului judecatoresc, acesta trebuie sa fie diligent deoarece printr-o indelungata lipsa de staruinta in executarea silita, se considera ca a pierdut orice interes in solutonarea cererii sale, intervenind astfel perimarea executarii silite, sanctiune procesuala care consta in desfiintarea tuturor actelor de executare indeplinite in dosarul executional.
In redactarea actuala, art. 389 alin. 1 C. pr. civ. precizeaza ca: ?Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire (s. n. G. P.), executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.?
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silitã Dorisdi Dorisdi Buna ziua In anul 2008 am lua un credit de nevoi personale de la o banca. Am încetat sa mai achit ratele, iar in 29.11.2011 Tribunalul a încuviințarea ... (vezi toată discuția)
Executare banca SOLTAN SOLTAN Buna ziua, Am si eu ca si cei multi o problema cu banca. Dar in linii mari situatia ar fi ca am 2 credite de nevoi personale di un credit ipotecar. S-a ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silita perimata laura-jurist laura-jurist Buna ziua in luna decembrie 2010 ne-a fost emis de catre un ex. jud. un act de constatare a perimarii executarii silite, fara ca noi sa fii solicitat ... (vezi toată discuția)