avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie executare silitã
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie executare silitã

Buna ziua In anul 2008 am lua un credit de nevoi personale de la o banca. Am încetat sa mai achit ratele, iar in 29.11.2011 Tribunalul a încuviințarea executarea silită. Pana acum la aceasta data,03.06.2014 nu am fost contactata de nimeni in vederea recuperării datoriei. As dori sa stiu daca datoria mea se poate prescrie?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 13:15, 6 Iulie 2014
Sigur ca da. Termenul general de prescriptie este de 3 ani de la data nasterii dreptului!
Trebuie intai sa te informezi ce masuri au fost luate pentru aplicarea executarii silite.
Daca ai loc de munca si bunuri pe numele tau insa nu au fost aplicate popriri, nu a venit nimeni sa te intrebe de sanatate, poti presupune ca dupa incuviintarea executari silite eliberate de judecatorie (aia e de fapt o simpla formalitate, se duc cateva zeci, daca nu sute de dosare zilnic si se aproba) executorul judecatoresc nu a facut nimic iar in 6 luni lipsite de actiune (de la data obtinerii incuviintarii executarii silite) apare perimarea.

Citez:
"Atat timp cat creditorul a declansat procedura executionala prin cererea de executare silita adresata executorului judecatoresc, acesta trebuie sa fie diligent deoarece printr-o indelungata lipsa de staruinta in executarea silita, se considera ca a pierdut orice interes in solutonarea cererii sale, intervenind astfel perimarea executarii silite, sanctiune procesuala care consta in desfiintarea tuturor actelor de executare indeplinite in dosarul executional.

In redactarea actuala, art. 389 alin. 1 C. pr. civ. precizeaza ca: ”Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire (s. n. G. P.), executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.”

In cazul tau se pare ca deja a intervenit perimarea iar somatia de plata primita in urma incuviintarii executarii silite a fost principalul mijloc de a te determina sa platesti.

Verifica pe portal.just.ro sa vezi daca mai sunt si alte dosare pe numele tau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare executare silita perimata laura-jurist laura-jurist Buna ziua in luna decembrie 2010 ne-a fost emis de catre un ex. jud. un act de constatare a perimarii executarii silite, fara ca noi sa fii solicitat ... (vezi toată discuția)
Creante fiscale-amenzi crisenz crisenz Buna dimineata! As dori sa stiu daca se mai poate pune in aplicare, astazi, un titlu executoriu intocmit de directia impozite si taxe a primariei in anul ... (vezi toată discuția)
Executare silita doina_dana doina_dana La inceputul lunii iunie 2011 am primit vizita unui executor judecatoresc deoarece sotul meu are 2 credite de nevoi personale si unul ipotecar,care ne-a adus ... (vezi toată discuția)