avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Preturi apartamente impuse la notar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Preturi apartamente impuse la notar

Buna ziua,
Am o nelamurire .sper sa ma puteti ajuta.
Vreau sa cumpar un apartament la mansarda nefinisat cu o suprafata destul de mare 114 mp.Ideea este ca fiind nefinisat am obtinut un pret de 15.000 Eur apartamentul fiind in Comuna
Floresti,Cluj-Napoca.
La notar am aflat ca pretul dupa care trebuie sa platesc este de 53.000 Euro. Este mai mult decat pretul de piata al unui apartament finisat in acea zona. Este posibil asa ceva????

Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: marcela26 , utilizator 09:22, 18 Octombrie 2011
notarii au niste criterii dupa care isi ajusteaza tarifele si taxele datorate statului..incercati la alt notar si solicitati sa va scrie pe contract pretul corect.. ca va taxeaza dupa alt pret este alta poveste
Am inteles ca ma taxeaza dupa un alt pret.Vroiam sa stiu daca pretul impus de eu poate fi mai mare decat pretul real de vanzare in acea zona?
Ca amintire dinaintea crizei ne-a ramas si aceasta "grila notariala" dupa care se calculeaza onorariile lor. Grila cuprinde preturi mult mai mari decat cele din prezent dar este in vigoare....
Au scazut preturile dar impozitele inca se platesc dupa o grila in care apartamentele supraevaluate. Minunat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale grig1953 grig1953 Vreau sa vand un apartament fiului meu cu pretul real de 20000 EURO. Bineinteles valoarea de piata a apartamentului este mult mai mare, dar pretul real cerut ... (vezi toată discuția)
Ce valoare se ia in calcul la vinzari apartamente buniculmiti buniculmiti Am vrut sa cumpar un apartament intrun oras din nordul tarii .Acum fiind o cerere redusa de imobiliare preturile au scazut Mam inteles cu proprieteri ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare Marius0123 Marius0123 Intentionez sa achizitionez un apartament pretul pentru care am batut palma este 35.000 eur dar pretul din grila pentru care se plateste impozit este 36.000 ... (vezi toată discuția)