avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... neseriozitate din partea avocatului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

neseriozitate din partea avocatului

Buna ziua .Spuneti mi va rog frumos cum trebuie sa procedez din punct de vedere legal in privinta unui avocat care desi a incasat anticipat onorariul stabilit in baza contractului de asistenta juridica ,acesta nu s-a prezentat decat la un singur termen unde a cerut o amanare , la urmatorul termen se obtine o noua amanare prin faptul ca din timp avocatul meu a depus prin registratura o cerere de concediu , la urmatorul termen acordat de instanta ,iar nu s-a prezentat ,cerandu-mi in schimb telefonic in ziua respectiva sa cer personal instantei inca o amanare . Instanta mi a respins solicitarea stabilind judecata pentru acel termen si atunci m-am reprezentat singur .Am castigat procesul dar in privinta cheltuielilor de judecata Instanta nu s-a pronuntat intrucat la dosar nu au fost chitantele care dovedeau aceste cheltuieli,acestea fiind la avocat .Dupa ce am intrat in posesia lor ,am facut cerere de completare dispozitiv in temeiul art 281cod pr civil, insa mi-au fost respinse cheltuielile de judecata pe considerentul ca aceste chitante le-am depus dupa pronuntarea hotararii si ca nu am facut dovada ca sunt din procesul respectiv in conditiile in care ,a motivat avocatul partii adverse ca "mai exista pe rolul instantei inca un dosar ,chitantele putand fi din acel dosar ."Am considerat ca avocatul meu ar fi trebuit sa mi dea banii inapoi atata timp cat nu a efectuat prestatia stabilita in contractul de asistenta juridica insa m-am lovit de nepasarea acestui avocat care mi-a recomandat sa-i fac plangere la barou ca oricum nu-i pasa ,
Decizia tribunalului este irevocabila si sa ma indrept pe cale separata pentru recuperarea cheltuielilor de judecata print-o actiune in pretentii ,fata de partea care a pierdut procesul mi se pare sortita esecului daca este adevarat ca functioneaza in acest caz autoritate de lucru judecat , Cine ma poate ajuta cu un sfat legat de problema prezentata ?
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
socrate111, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 15:18, 18 Octombrie 2011
Sesizati Decanul baroului din care face parte pentru incalcarea L 51/1995 si faceti o actiune in pretentie pentru prejudiciul cauzat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez pentru recuperarea cheltuielilor de judecata ? socrate111 socrate111 in cazul in care motivarea Instantei de recurs in completarea dispozitivului deciziei Tribunalului privind acordarea cheltuielilor de judecata ,[cerute in ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva avocatului caradis caradis Buna ziua. Ma confrunt cu o problema care pur si simplu m-a lasat cu gura cascata. Acum un an am angajat un avocat. Contract si plata integrala a sumei si a ... (vezi toată discuția)
Intampinarea in contencios administrativ Ileana Cioteanu Ileana Cioteanu Este exclusa intampinarea in contenciosul-administrativ si fiscal ? Va rog mult sa ma luminati : am chemat in instanta de contencios doua institutii urmand sa ... (vezi toată discuția)