daca mama primeste custodia in istanta dar tatal nu se intereseaza de minor si nu ii plateste pensie alimentara, ce trebuie sa faca mama in acest sens? (parintii copilului nu sunt casatoriti legal si tatal lucreaza in alta tara)
Trebuie sa ne spuneti mai exact ce spune hotararea instantei din Spania. A fost acordata custodia unica sau comuna? Trebuie sa angajati un avocat din Spania care sa solicite instantei ori acordarea custodiei unice ori permiterea scoaterii copilului din tara.
va multumesc. am avocat..l-am primit din oficiu dar nu si-a dat interesul sa ma ajute...drept urmare am asteptat 11 luni pana mi-au fixat data procesului. ma refer la procesul pentru custodie. am procesul saptamana viitoare. revin cu informatii despre sentinta..avocatul meu spune ca imi vor da custodia deoarece eu am crescut singura copilul de la inceput, tatal a refuzat sa isi asume obligatiile de tata. doar l-a recunoscut. atat. dar--spune avocatul meu--
chiar daca imi va da custodia, tatal tot va trebui sa isi dea acordul pentru calatoria in Romania pentru ca nu i se taie acest drept. Eu nu inteleg cum de i se dau drepturi unui tata care e total dezinteresat de propriul copil.
va multumesc pentru sfat, o sa imi rog avocatul inca o data sa explice instantei situatia in vederea obtinerii dreptului de calatorie si de a-i face singura pasaport fetitei.