avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor/custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor/custodie exclusiva

Divort notar in anul 2014. Conventie autentificata in privinta minorului prin care s-a stabilit ca minorul va locui cu mama (la o adresa unde aveam contract de inchiriere)si s-a stabilit program de vizita. Autoritatea parinteasca se exercita in comun. Ulterior mama si minorul si-au schimbat domiciul in alt judet (cu acordul tatalui). In prezent mama s-a recasatorit si locuieste de cateva luni cu minorul in Spania. Atat mama cat si minorul si- au stabilit rezidenta in Spania. Copilul are 6 ani este inscris la scoala in aceasta tara. In prezent au intervenit certuri cu tatal minorului in ceea ce priveste alocatia minorului (incasata de tata in ultimul an !!!) si declaratia acord de calatorie pt minor ( care expira in curand) tatal incercand sa conditioneze acest acord de calatorie in schimbul suportarii de catre mama a costurilor biletului de avion pt copil. Ce posibilitati exista sau ce formalitati trebuiesc indeplinite fie pt schimbarea domiciliului minorului in Spania (desi acest fapt nu m-ar scuti de prezentarea declaratiei acord de calatorie din partea tatalui) fie pt a cere instantei modificarea clauzelor conventiei intocmite de notarul public ( si nici acest caz nu ar ajuta) ....fie solicitarea in instanta a custodiei exclusive. Totodata vreau sa stiu care sunt consecintele pt mine ca mama a minorului, in cazul in care acordul de calatorie expira tinand cont de faptul ca minorul locuieste cu mama in Spania, are rezidenta in spania, este inscris in sistemul de asigurari si este scolarizat in aceasta tara. Ce formalitati imi recomandati sa demarez si la ce institutii pentru a nu mi se creea probleme de catre tatal minorului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:57, 27 Septembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti-i tatalui alocatia in instanta daca nu vrea sa va dea banii copilului de bunavoie.
Pensie plateste ? Daca nu, sa plateasca, executati-l silit daca nu o face de bunavoie.
Renuntati la alocatie in Romania si cereti autoritatilor spaniole ( despre asta va interesati in Spania).
Va adresati cu cerere instantei in Romania pt a cere sa se stabileasca domiciliul la dvs in Spania si instanta sa suplineasca acordul tatalui pt a-i preschimba pasaportul si pt iesirea din tara. Ar trebui sa faceti dovada ca exista neintelegere intre parinti in aceste privinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei - incredintare minor nascut in spania ileana7 ileana7 Din concubinaj a rezultat un minor, nascut in Spania. Actualmente lucrez in Spania,rezident permanent, minorul locuieste cu mine, merge la scoala, dar nu ... (vezi toată discuția)
Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna seara,am o problema si nu stiu cum o pot rezolva,eu sunt romanca si sunt in spania cu fetita mea de 5 ani,tatal ei e spaniol,st despartita de el si am ... (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am o curiozitate,am vazut procese in care s-a admis domiciliul copilului la o adresa din afara tarii,autoritate parinteasca exercitata in comun,cum poate ... (vezi toată discuția)