avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de vanzare - cumparare poate fi atacat ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de vanzare - cumparare poate fi atacat ?

Buna ziua, am o mare nelamurire...

Mama mea a ingrijit o vecina...o ajuta si cand era sanatoasa dar si cand a ajuns in spital. dansa, vecina voia sa ii lase casa in scris. Dupa o perioada aceasta s-a iimbolnavit, a ajuns in spital, bineinteles ca mama a fost alaturi de ea, ca insotitor. Bolnava, vecina a cerut mamei, a insistat in repetate randuri, sa cheme un notar ca vrea sa faca actul de vanzare cumparare.
A sosit notarul insotit de un stagiar, s-au intocmit actele, ca si clauza a fost trecut si faptul ca vanzatoarea doreste sa fie intretinuta de cumparatoare pana la decesul acesteia, + cumparatoarea sa suporte toate cheltuielile cu contractul, intabularea imobilului, inmormantarea acesteia.
A doua zi dupa incheierea contractului, vanzatoarea moare. Acum dupa 7 ani de la deces, sora decedatei a intentat proces pentru anularea contractului. Invoca motivul ca aceasta nu era in deplina facultatilor mentale cand a cedat proprietatea (fapt ce nu e adevarat). Va avea castig de cauza? ce ar trebui sa faca mama mea? A primit citatie sa se prezinte la tribunal .

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dannyelle , utilizator 19:44, 7 Noiembrie 2011
Vă multumesc frumos pentru răspuns, sfat, părere... Nu mă aşteptam la atătea răspunsuri. Întradevăr, trebuie să căutăm un avocat în zonă. Din câte am înţeles, pe 17 noiembrie este chemata pentru prima înfăţişare. Nu am specificat anterior că în contractul de vânzare-cumpărare, este specificat că cumpărătoarea a plătit vânzătoarei o sumă de bani. (efectiv cumpărat), iar pe lângă aceasta era trecută dorinţa vânzătoarei de a fi îngrijită.

Vă mulţumesc încă odată şi vă doresc multă sănătate, reuşită şi prosperitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A procedat corect notarul? pituna pituna mama mea are 80 de ani si a vandut un teren facand act de vanzare cumparare la notar la un pret exagerat de mic, efectiv a fost prostita.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Nulitate act de vinzare cumparare aldo_nick aldo_nick bunicul meu a cumparat o proprietate compusa din casa teren si dependinte in luna noiembrie 2008.Cntract de vinzare cumparare legalizat la notariat.in cursul ... (vezi toată discuția)
Intrebare crigru crigru buna ziua tuturor !sunt nou in acest forum( si nu numai)asa ca va rog sa imi iertati eventualele greseli ortografice sau intrebarile puerile ,sincer nu vreau ... (vezi toată discuția)