avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... afinitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

afinitate

Buna ziua la tota lumea, rugaminte de a ma lamuri într'o chestiune de mostenire:
un var primar decedat cu multi ani în urma, sotia lui a decedat recent. Nu au urmasi si nici rude pâna la gradu 4, eu fiind singura ruda de gradul 4 cu el. A ramas azi, dupa decesu ei, un apartament pe care îl cuparasere în timpul casatoriei. Întrebarea mea: ce drepturi am la mostenire ? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:44, 20 Octombrie 2011
Multumesc ptr raspuns, voi încerca sa cumpar eventual de la Stat restul apartamentului, sper sa fie posibil.
Va rog sa-mi scuzati întrbarea pusa cu întârziere; am vocatie la 1/2 din valoarea imobilului, adica la partea varuli meu? sotia supravietuitoare nu mostenise si ea deja o parte din aceasta jumatate? raspunsul dat de catre 2 notari sunt diferite, as avea dret la 1/4 si respectv 3/8 dupa celalalt notar !!!
Dreptul dvs de mostenire este de 1/4 din 1/2 partea varului dvs adica 1/8 iar sotia supravietuitoare ar avea 3/4 din 1/2 adica 3/8 plus cota ei din bunul comun 1/2.

Conform Legii 319/1944 cand sotul supravietuitor vine in concurs cu clasa a IV a de mostenitori culege 3/4 din mostenire iar acestia din urma 1/4. Avand in vedere ca este bun comun din casatorie impartiti numai 1/2.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare,mostenire miguela miguela continuare,mostenire:sotul are o casa dinaintea casatoriei,el moare nu lasa testament,sotia nu face succesiunea,dupa scurt timp moare si ea...neavand ... (vezi toată discuția)
Succesiune Annamaria29 Annamaria29 Va rog frumos am o rugăminte cu privire la următoarea speţă. Cum se procedează la o succesiune la care: soţia decedează. Nu există copii. Succesiunea ... (vezi toată discuția)
Soț supraviețuitor Dragoș441 Dragoș441 Soț și Soție căsătoriți de peste 40 de ani Ea, decedata și soțul supraviețuitor Bunuri: Casa moștenită de la mama decedatei. Nu au copii, ... (vezi toată discuția)