avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu asistent personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu asistent personal

Va rog sa-mi spuneti daca persoana cu handicap grav are dreptul de a primi salariul cuvenit unui asistent personal fara a avea acest asistent, daca se poate da salariul cuvenit ingrijirii de un asistent personal persoanei cu handicap fara a avea asistent personal. Multumiri.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 20:13, 19 Octombrie 2011
persoana cu handicap grav are dreptul de a primi o indemnizatie de insotitor in cazul in care nu are asistent personal.
indemnizatia de insotitor este trimisa pe numele persoanei cu handicap grav, pentru ca aceasta sa o poata folosi cum doreste (sa plateasca pe cine doreste sa o ajute).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate angajatorul sa concedieze un salariat cf art.65 al.1, fara ... VivieneV VivieneV poate angajatorul sa concedieze un salariat cf art.65 al.1, fara preaviz? (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de boala si indemnizatie de insotitor vasilica_onofrei vasilica_onofrei buna ziua! tatalui meu i s-a stabilit un grad de handicap 2 cu insotitor. el este inca in campul muncii. va rog sa-mi spuneti ce drepturi are. poate lua ... (vezi toată discuția)