avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua
Am avut un angajat care a plecat de la noi in luna mai 2011 cu art. 55 (b). Zilele astea m/a sunat si m/a intrebat daca are posibilitatea sa mearga in somaj. Avand in vedere ca nu a mai lucrat nicaieri de cand a plecat de la noi i-am raspuns ca nu mai poate merge in somaj. I-am raspuns corect?
Cel mai recent răspuns: clopotzel , utilizator 11:42, 20 Octombrie 2011
Incorect.
Corect: In cazul incetarii contractului de munca cu acordul partilor nu are dreptul la somaj.
Un studiu individual al legislatiei muncii este recomandat pentru functia ce o ocupati.
Faptul ca incetarea contractului sau de munca s-a facut prin acordul partilor(55b-Codul Muncii) si ca acest loc de munca a fost ultimul,nu-l indreptateste sa beneficieze de indemnizatie de somaj,dar se poate prezenta la agentia de somaj pt.a fi luat in evidenta ca somer neindemnizat,persoana aflata in cautarea unui loc de munca.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

55b ContSters74221 ContSters74221 beneficiaza de indemnizatie de somaj o persoana care a plecat ditr-o firma cu art 55 b ,in luna febr.2009 si lucreaza intr-o alta companie, dar cu contract de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj m3dyk m3dyk In ultimele 24 de luni am lucrat la un SRL.ca economist cu contract de munca pe perioada nedeterminata,pina la 30.05.2009,cind mi-am intrerupt activitatea la ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare subventie la angajarea unei persoane care mai are aproape 3 ani pana la pensie Costinel Burca Costinel Burca As dori sa stiu si eu care este legea care mai reglementeaza acordarea subventiei la angajarea unei persoane care mai are aproape 3 ani pana sa iasa la pensie ... (vezi toată discuția)