avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recensamant 2011: Voi fi amendat daca am lapsus? Cum ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recensamant 2011: Voi fi amendat daca am lapsus? Cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? Ce dovada am ca am fost recenzat?

Buna Ziua,

As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti nimic sau voi avea lapsusuri.

Pe scurt, voi avea lacune in memorie exact pe temele propuse de recenzor.

Sa fiu sincer, nu mi se pare normal sa fiu amendat pentru ca nu-mi amintesc. Ii voi spune ca sufar de retard mintal, si probabil nu o sa-mi amintesc niciodata.

Multumesc anticipat,
Andrei

-Ma scuzati, dar nu gasesc categoria in care sa includ acest thread-
Ha !
Retardul mental trebuie dovedit, la fel si amnezia temporara sau definitiva
La modul in care ati prezentat subiectul, pentru mine este clar, nu aveti acte in regula pentru a fii declarat retard mental.
Totusi de aveti varsta cuprinsa intre 50-75 ani, puteti invoca amnezia temporara(ictus amnezic), dar invocarea acestei boli fara diagnosticare, .....este doar minciunica!
[EDITAT]
Puteti deveni bolnav cu acte in regula, iar legea va va absolvi de anumite drepturi si obligatii in societatea in care traiti
Succes!
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
Ares-3, moderator
Art. 2
(1)Înregistrarea se face, de regulă, la domiciliul/reşedinţa persoanelor de către recenzori, pe baza declaraţiei pe propria răspundere a persoanelor recenzate, sau de către un membru al gospodăriei cu capacitate deplină de exerciţiu.
(2)Pentru înregistrarea corectă a datelor de identificare a persoanelor, acestea vor prezenta, după caz, pentru cetăţenii români actul de identitate, certificatul de naştere în cazul minorilor, iar pentru persoanele de altă cetăţenie ori fără cetăţenie documente de trecere a frontierei sau documente eliberate de autorităţile române care atestă dreptul de şedere pe teritoriul României.
(3)Alte acte legale, cu excepţia celor prevăzute la alin. (2), care atestă validitatea informaţiilor referitoare la persoane şi locuinţe sunt consultate numai cu acordul persoanelor recenzate.
(6)Persoanele absente temporar din gospodărie sunt înregistrate la domiciliul lor, pe baza informaţiilor furnizate de celelalte persoane din gospodărie sau a informaţiilor care rezultă din evidenţele oficiale existente pe plan local.
De ce sa va dati dus cu cercul? Depinde la care date, anume, va referiti... Suprafata imobilului de locuit? In foarte multe contracte de vanzare-cumparare nu sunt inscrise exact suprafetele / incapere existenta si... nu v-a interesat sa masurati... Nu e minciuna, e realitate... Cotele sunt – in cazul apartamentelor din blocuri – trecute in planul general... Sa intrebe la asociatie...

Dupa ”ultimele semnale” acest recensamant va fi o varza creata... Multi recenzori au renuntat in ”ultima clipa” – or fi inteles ca cei 500 lei sunt, de fapt, numai vreo 250 (pentru ca se scad impozitul si taxele) si – se zvoneste – ar trebui sa renunte la pensie / ajutor de somaj etc pentru zilele cat ”castiga” ca recenzori.
Repet: e doar zvon.
Buna ziua tuturor,sunt de principiu sa se faca un recensamant ,dar cei care ne pretind niste date sa dea dovada de seriozitate si respect fata de cetateni.Nu ma refer la recenzori ci o treapta mai sus.De exemplu :azi s-a prezentat un recenzor cu o legitimatie scrisa de 2 persoane(dupa felul scrisului),fara nici-o stampila ,fara semnatura primarului,fara geanta albastra ....ce atitudine trebuia sa iau???una pozitiva????Va multumesc pentru raspuns.#-o
De exemplu :azi s-a prezentat un recenzor cu o legitimatie scrisa de 2 persoane(dupa felul scrisului),fara nici-o stampila ,fara semnatura primarului,fara geanta albastra ....ce atitudine trebuia sa iau???una pozitiva????


Nu trebuia luat in seama. Toti recenzorii au o mapa, o geanta speciala albastra, legitimatie si CI.
Puteti verifica prin telefon la primăria de care aparţineţi sau la numărul 1741 din reţelele de telefonie mobilă ori 021.9201 pentru Romtelecom. Spuneţi adresa dumneavoastră, iar operatorul vă confirmă numele recenzorului pentru zona în care locuiţi.

Alte discuții în legătură

Recensamant 2011: voi fi amendat daca refuz sa divulg cnp? popescu ana popescu ana Care sunt consecintele legale, daca refuzi sa dai CNP-ul la recensamant? Esti obligat de lege sa-l dai, avand in vedere ca CNP-ul este ceva personal? (vezi toată discuția)
Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?) ilie0001 ilie0001 Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie ... (vezi toată discuția)