avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pensie alimentara neplatita de doi ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pensie alimentara neplatita de doi ani jumatate

Buna ziua. Am divortat din iunie 2009 iar in sentinta de divort (care este definitiva si irevocabila) s-a stabilit o pensie alimentara pe care fostul meu sot trebuia sa mi-o plateasca lunar pt.cei doi copii minori care au ramas in intretinerea mea . Dupa procesul de abandon de familie pe care l-am intentat fostului meu sot nu am primit nici un ban din urma pt.pensia neplatita pt.ca avocata mea nu m-a constituit parte civila la prima infatisare . Degeaba mi-am angajat alt avocat si am facut si recurs . Un alt avocat m-a sfatuit sa investesc sentinta de divort cu formula executorie si sa mergem impreuna la un executor . Am de recuperat din iunie 2009 cam 32000 roni . Fostul meu sot este administrator si asociat unic la o firma de constructii si nu are bunuri pe numele sau toate bunurile sint inregistrate pe firma sa . Mentionez ca are pe firma masini , utilaje , cladiri , terenuri , etc.in valoare de 200.000 roni . As vrea sa stiu aceste bunuri mobile si imobile care sint in proprietatea firmei la care el este unic asociat si administrator pot fi executate silit ? Acum un an am fost la un executor care aproape m-a dat pe usa afara cind i-am cerut acest lucru si mi-a spus ca nu poate executa bunurile de pe firma . Ulterior am aflat ca acest executor se cunoaste cu fostul meu sot . Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ELENA LOREDANA TANASE , Avocat 15:36, 24 Octombrie 2011
Pentru faptul ca nu v-a platit incpontinuare pensie puteti face o noua plangere penala pentru abandon si cereri banii din urma. Mai puteti sa depuneti sentinta investita la executor si sa incepeti executarea silita. Dupa primirea somatiuei de catre debitor formulati si plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti pentru ca se va dovedi reaua credinta in cele doua plangeri penale.
Sumele de bani la care a fost obligat fostul sot cu titlu de pensie de intretinere i puteti recupera pe calea executarii silite doar pentru bunurile ce sunt proprietatea debitorului, deci al fostului sot. Bunurile ce apartin firmei nu pot fi executate silit.
Puteti formula din nou plingere penala de abandon de famile si chiar daca nu v-ati constituit atunci parte civila o putei face acum. contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara restanta S.Cristina S.Cristina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: In aprilie 2008 am inaintat cererea de divort, avand si doi copii minori. In Iunie 2009 s-a ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata din iunie 2009 , fostul sot nu mi-a dat niciodata pensie alimentara pt.cel 2 copii minori . In sentinta de divort s-a mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)