avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un post sau doua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un post sau doua

Din punct de vedere al legislatiei muncii ce inseamna titular de post si substituient ? S-a infiintat un compartiment in care sunt incadrate 2 persoane cu 2 meserii diferite care se succed in munca la un singur calculator astfel incat se acopera 11 ore. Este legal sau corect ?
Cel mai recent răspuns: petrulili , utilizator 17:26, 27 Octombrie 2016
Un compartiment cu un singur post in schema ,cu 2 angajati,posibil doar daca fiecare dintre ei este incadrat cu fractiune de norma si acopera integral acel post . De ex .un angajat 0,5 norma si celalalt angajat 0,5 norma In cazul acesta ambii angajati sunt titulari de post.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Compartimentul are 2 angajati in schema ambii cu norma intreaga, dar se completeaza la program ca sa faca 11 ore pe zi. Au meserii diferite, exista doar un punct de lucru pentru cei 2, unul este tituar, dar care dintre ei. Care sunt criteriile prin care se alege tituarul si substituientul? Incurcat, complicat si putin cam ilegal, nu ?
Dacă doriți un sfat avizat, trebuie să ne spuneți despre ce compartiment este vorba și ce calificare au cei doi angajați. N-ar fi lipsit de interes nici postul pe care este angajat fiecare din moment ce spuneți că au normă întreagă.
Daca depinde de denumirea postului, a compartimentului si a profesiei celor 2 angajati .....pot deduce ce nu exista o legislatie referitoare la acest aspect si este ceva care se poate interpreta si evalua in functie de necesitatile institutiei, directorului sau a altor persoane? Este o interpretare subiectiva, dependenta de situatie ?

Compartiment registratura- inspector de specialitate si referent, ambii au studii superioare, unul tehnice, celalat economice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2016
petrulili, utilizator
Este vorba despre o unitate ce apartine sectorului bugetar,dupa titulatura posturilor In acest caz nu este posibil sa ai un singur post in statul de functii si 2 angajati pe acest post cu norma intreaga !
In schimb,este posibil sa se fi recurs la un "truc" adica ca doar unul dintre cei doi angajati sa fie scriptic angajat pe postul repectiv,ceea ce e legal si corect,cel de-al doilea sa figureze incadrat "pe hartie"intr-un alt departament din institutie unde exista un post vacant si faptic sa desfasoare activitate in acel compartiment !Alta alternativa nu intrevad...

Alte discuții în legătură

Trecerea pe o perioada determinata pe un post cu studii superioare a unui salariat din institutie gabiisuf gabiisuf Intr-o institutie publica un salariat incadrat pe un post de referent de specialitate cu studii superioare pleaca in concediu fara plata (suspendare CIM) pe o ... (vezi toată discuția)
Buna Aradon Aradon De 3 ani de zile sunt angajat pe postul de consilier al primarului, iar odata cu legea salarizari secretara ma incadrat pe postul de referent mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic care a terminat facultatea de marketing alina5ram alina5ram Explicati-mi si mie va rog cum se poate ca un ungajat care a terminat o facultate de markenting sa lucreze in cadrul oficiului juridic al unei institutii si ... (vezi toată discuția)