avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA marfa expirata si tva-ul
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

marfa expirata si tva-ul

Daca am marfa expirata( respectiv cutii de vopsea, gleturi, adezivi,etc), dupa ce o scad din contabilitate aceasta este supusa platii de tva?
Cel mai recent răspuns: a_bogdan , utilizator 10:23, 23 Octombrie 2011
Se storneaza TVA dedusa pentru produsele respective la data achizitiei.
peste limita admisa (care este fff mica) se plateste tva, iar cheltuiala este nedeductibila
În sensul art. 128 alin. (8) lit. b) din Codul fiscal, nu se consideră livrare de bunuri cu plată bunurile de natura stocurilor degradate calitativ, care nu mai pot fi valorificate, dacă sunt îndeplinite în mod cumulativ următoarele condiții:

a) bunurile nu sunt imputabile;

b) degradarea calitativă a bunurilor se datorează unor cauze obiective dovedite cu documente. Sunt incluse în aceastăcategorie și produsele accizabile pentru care autoritatea competentă a emis decizie de aprobare a distrugerii în cadrul antrepozitului fiscal;

c) se face dovada că bunurile au fost distruse.
Asa cum zicea si xerxes mai sus, scoaterea din gestiune a bunurilor degradate calitativ nu se considera livrare de bunuri cu plata daca se indeplinesc conditiile de mai sus. Drept urmare dumneavoastra nu trebuie sa colectati TVA la valoarea bunurilor scoase din gestiune si nici nu trebuie sa ajustati TVA-ul dedus la achizitionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre perisabilitati pendre pendre Sant persoana fizica autorizata platitor de TVA cu activitate comert materiale de constructii, in depozit . Iarna anului 2010 am avut marfa degradata in urma ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva perisabilitati bodean bodean Incepand cu 01..01.2013 TVA pentru perisabilitati se ajusteaza lunar sau anual la incheierea exercitiului? (vezi toată discuția)
Marfa expirata - cum o scadem din gestiunea magazinului iulya_amc2006 iulya_amc2006 Buna ziua Am achizitionat marfa de la un furnizor, apa minerala. La momentul actual apa este expirata, furnizorul nu o primeste retur dar a zis ca ne ... (vezi toată discuția)