avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare concediu de maternitate

Buna ziua,

Va rog sa ma informati cu privire la urmatoarea situatie: in cazul incetarii perioadei aferente concediului de maternitate, conform Noului Cod al Muncii, angajatorul era obligat sa pastreze postul vacant? Daca pe durata concediului de maternitate, relatiile cu angajatorul s-au deteriorat, iar persoana ce beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si-a gasit un alt loc de munca, dar inca nu a fost incadrata/angajata ce demersuri trebuie sa intreprinda pentru a renunta la vechiul loc de munca fara a fi prejudiciata in nici un fel. Este responsabilitatea ei, sau poate angajatorul sa o elibereze din functie? In cazul in care va fi necesar sa-si dea demisia sau sa renunte la post va fi nevoita sa respecte perioada de preaviz? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
Mihaela Caracoti, Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 12:08, 24 Octombrie 2011
Probabil este vorba de concediu crestere copil si de indemnizatia aferenta (nu de indemnizatie de somaj).
Cand vi se termina acest concediu trebuie sa faceti o cerere de incetare a suspendarii contractului de munca (pentru a va putea da apoi demisia).
Dupa aceasta cerere faceti o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor, sau o demisie.
In cazul demisiei sunteti obligata sa efectuati preavizul (conform contractului de munca), insa va puteti intelege cu angajatorul, care poate renunta la preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal alinapatru alinapatru buna ziua .............am nascut in noembrie 2011 si as dori sa stiu daca sunt obligata dupa terminarea prenatalului sa ma intorc la munca .............va ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic 2ani Veronicas Veronicas Buna ziua, Imi puteti spune daca dupa efectuarea concediul de crestere copil pe 2 ani am dreptul de la intra direct in somaj? Administratorul firmei imi spune ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul concediului de crestere copil dwinter dwinter Buna ziua, Din februarie anul curent sunt in concediu de crestere copil cu contractul suspendat. Firma a angajat in locul meu o persoana cu contract de ... (vezi toată discuția)