avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... respectarea distantei intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

respectarea distantei intre vecini

vecinul meu doreste sa-si construiasca o casa de locuit .
doresc sa stiu care este distanta legala admisa de la gardul meu si casa pe care el doreste sa o construiasca.
multumesc
Cel mai recent răspuns: andreib , utilizator 07:05, 15 Martie 2009
Distanta se masoara de la streasina casei nu de la perete, pana la proprietatea d-voastra. Legea nu face referire la inaltime.
Si daca casa nu are streasina de unde se calculeaza? :D
Predarea amplasamentului pentru viitoarea constructie se face de catre un reprezentant al Primariei impreuna cu proprietarul si dupa caz executantul. Amplasamentul este stabilit de catre proiectant, care presupun ca trebuie sa cunosca limitele admise din zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Distanta intre case Nik-Nik Nik-Nik Vecinu a ridicat mansarda pe casa veche si inaltimea ei depaseste acum casa mea iar distanta intre case este de 1.60m din perete in perete si acum vrea sa faca ... (vezi toată discuția)
Distanta de construire locuinta fata de hotar gaskoe gaskoe Bun gasit. Doresc sa construiesc o locuinta P+M. Partea din spate a casei are, conform schitelor din proiect, distanta de 90 cm fata de hotar. Dirigintele ... (vezi toată discuția)