avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

Buna seara,
Am si eu o intrebare referitoare la indemnizatie:
Am lucrat pana in luna a7a 2011, dupa ce mi-am dat demisia am aflat ca sunt gravida, daca platesc indemnizatia de venit pot beneficia de indemnizatia de crestere copil?
Multumesc!
Alexandra Defta.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:53, 24 Octombrie 2011
Nu aveti ce plati. Ca sa beneficiati de indemnizatie CIC trebuie pe 12 luni anterior datei nasterii copilului trebuie sa aveti realizate venituri pentru care platiti iimpozit.
OUG 111/2010:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca par-time TINA2005 TINA2005 Buna ziua!Daca am contract de munca cu 4 ore pot beneficia de imdemnizatia de crestere copil? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului - cuantum, acte Mb2122 Mb2122 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie si cu indrumarii punctuale in ceea ce priveste pasii care trebuiesc urmati. Am un unchi la tara care vrea ... (vezi toată discuția)
Gravida cony_23 cony_23 Ce drepturi pot sa cer si unde sa ma duc ca cer aceste drepturi ? Sa o luem cu inceputul sunt gravida in luna a 6 lucrez numai din aprilie si inainte deloc ... (vezi toată discuția)