avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stergerea tatalui din certificatul de nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stergerea tatalui din certificatul de nastere

Doresc sa stiu daca este posibil sa fie sters tatal din certificatul de nastere al fiului meu...de 2ani si 3luni.
Nu am fost casatoriti,nu am locuit impreuna,nu imi plateste pensie...
Este fiul lui doar cind vine ocazional sa il vada...
Se poate acest lucru?
Ce este necesar sa fie facut pentru aceasta.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:43, 12 Aprilie 2025
Nu se poate așa ceva ! Doar daca demonstrați ca nu este tatăl biologic al copilului ! Procedura destul de costisitoare si in același timp dureroasa. Oricât de suparata sunteți pe tatăl copilului Dvs totuși decizia asta e mai bine sa o ia copilul atunci când o sa fie destul de matur.
Și dacă nu este? La mine de exemplu nu este tatăl biologic. I-ar când sa născut copilul eram doar eu trecută în certificat deoarece tată biologic nu a vrut să audă de noi. După ceva timp am cunoscut un bărbat și sa oferit să fie tată nu doar în viața de zi cu zi ci și în certificat. Că vezi doamne ce-o să zică lumea ca nu are tată în certificat. Între timp ne-am despărțit și nu am mai auzit nimic de el. Nu i-am dat prea multă importanță. Până acum, copilul dorește să părăsească țara pentru a merge în excursie cu clasa și nu pot sa facă pașaport fără el... Cum pot proceda?

Alexandru Munteanu a scris:

Daca este tatal biologic nu prea mai puteti face nimic.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2025
AntoniaViorika, utilizator
Fie obțineți de la el o procura pentru întocmirea pașaportului și o declarație de călătorie, pentru ieșirea din țară.
Fie, va adresați instantei pentru suplinirea acordului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii -urgent Roxana83 Roxana83 Buna ziua , va rog un model de chemare in judecata privind tagada paternitatii . Copil minor de 4 luni , tatal real din relatie de concubinaj , tatal ... (vezi toată discuția)
Test adn paternitate lumifatu lumifatu Un tanar doreste sa faca un test ADN pt a-l prezenta la tribunal pt a dovedi ca cel care-i era trecut in certificatul de nastere drept tata, nu ii este tata ... (vezi toată discuția)
Fiind in proces de divorț am născut un copil cu altcineva, ... Nenestean Mirela Nenestean Mirela Fiind in proces de divorț am născut un copil cu altcineva, pe certificatul de naștere al copilului la nume e trecut după fostul meu soț , după ce sa ... (vezi toată discuția)