avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract leasing incheiat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract leasing incheiat

Societatea X a achizitionat o autoutilitara in leasing. In luna noiembrie 2011 se incheie respectivul contract de leasing. Societatea X doreste sa vanda autoutilitara. Este nevoie ca masina sa mai fie transcrisa pe firma, apoi vanduta sau se poate face vanzarea fara transferul de proprietate pe firma X?
Societatea X trebuie sa emita o factura pentru vanzare in ambele cazuri?
Ce inregistrari contabile se fac?
Cel mai recent răspuns: ncris78 , utilizator 13:57, 25 Octombrie 2011
Precizez ca vanzarea va avea loc dupa plata ultimei rate aferente contractului de leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing bcr leasing ifn .... înregistrare ionela11 ionela11 Bună seara Va rog daca puteți să mă ajutați intr o speta: firma a achiziționat o autoutilitară prin Bcr Leasing IFN SA . Am doar un scadențar la ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar -inregistrari contabile - este corect? irina petcu irina petcu Am urmatoarea situatie: - In luna februarie 2008, o firma a achizitionat un camion in leasing financiar. In luna septembrie, patronul s-a hotarat sa il ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)