avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract?

buna ziua , in ianuarie 2008 am contractat un apartament care era la stadiu de proiect printr-o promisiune bilaterala de vanzare cumparare , termenul de finalizare si predare (implicit incheierea contractului definitiv de vanzare cumparare) 31.12.2008 . bineinteles ca imobilul nu a fost gata la data respectiva 31.12.2008 , iar apartamentul mi-a fost predat la 15 mai 2009 , contractul de vanzare cumparare neputandu-se semna deoarece blocul de locuinte nici macar nu este intabulat in CF practic nu exista nici macar la aceasta data .

Precizez ca in antecontract este stipulat ca daca vanzatorii nu-si indeplinesc obligatiile pana la data de 31.12.2011 se obliga sa achite penalizari de 0,5 % pe luna din avansul achitat de noi (avans 13750 e ) iar daca din vina noastra nu mai dorim apartamentul pierdem 5000 e din avans .
As dori sa stiu daca pot intenta proces dezvoltatorului deoarece nu mai doresc cumpararea acestui apartament si daca am sansa de a-mi recupera banii chiar cu riscul de a pierde cei 5000 e (pana la predarea apartamentului 15 mai 2009 am achitat suma de 52500 e )
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 16:02, 3 Noiembrie 2011
In actiune solicitati rezolutiunea contractului pe motivele mentionate , cu repunerea partilor in situatia anterioara semnarii lui, adica restituirea sumei platite!

Consultati un av din zona!
tin sa precizez ca in antecontract este stipulat si un pact comisoriu de gradul 4 , in aceasta situatie mai trebuie inaintata actiune de rezolutiune contract?
Stimate domn,

1. Din punctul meu de vedere există, în primul rând, o chestiune prealabilă. V-ați adresat pe acest forum la secțiunea drept civil, astfel înțeleg că dvs considerați această problemă drept una civilă. Dacă situația dvs. o reprezintă cea în care dezvoltatorul a ridicat construcțiile ca activitate comercială, speța dvs nu apare drept una civilă, ci comercială, care trebuie tratată ca atare.

2. Fără a studia speța dvs în amănunt, nedispunând de contract, cea mai sigură modalitate de a face ceva, este să formulați pretenții pentru întârziere - ...se obliga sa achite penalizari de 0,5 % pe luna din avansul achitat de noi (avans 13750 e ) și să realizați vânzarea. Este, evident, un sfat subiectiv.

Dacă urmați acest sfat, fiind comercială speța, pentru a nu interveni prescripția, trebuie să acționați urgent, și să nu uitați de procedura concilierii directe, prealabilă și obligatorie unui astfel de litigiu.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare ernestina11 ernestina11 Am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren.Cumparatoarea de acord cu mine a stabilit sa-mi dea 5000 Eur pe luna incepand din luna ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament alinan2 alinan2 Buna ziua, Expun pe scurt situatia actuala: antecontractul expira la 30.05.2010 si aparatamentul nu este finalizat(si nici nu sunt sanse de finalizare pana ... (vezi toată discuția)