avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot sustine examen pentru redobandirea permisului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot sustine examen pentru redobandirea permisului de conducere?

buna seara, am o nelamurire si as avea o deosebita stima sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: in data de 20.06.2009, am fost prins conducand sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcoolemie peste limita legala; s-a dat urmatoarea sentinta:: Admite recursul. Casează în parte decizia. În baza art. 87 alin.1 din OUG 105/2002 cu aplic.art. 74 alin.1 lit.a şi c CP şi art. 76 lit. d CP condamnă pe inculpatul Boianu Robert Dorin la pedeapsa de 10 luni închisoare. Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 74 lit,.a teza a II-a şi lit. b CP pe durata prev. de art. 71 CP. În baza art. 81 CP dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 10 luni închisoare. Atrage atenţia inculpatului asupra dispo.art., 83 CP. În baza art. 71 alin.5 CP suspendă executarea pedepsei accesorii. Cheltuielile judiciare rămîn în sarcina statului. Onorariu apărător oficiu în cuantum de 200 lei va fi virat din fondurile MJ către Baroul Dolj. Decizie definitivă.intrebarea mea este cand am si eu dreptul sa sustin din nou examenul pentru a intra in posesia permisului de conducere. cu deosebita stima ROBERT BOIANU
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:50, 26 Octombrie 2011
Dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
La expirarea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti puteti depune actele in vederea sustinerii unui nou examen pt permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare sentinta penala miruna38 miruna38 Buna ziua , Trebuie sa completez un formular pentru verisoara mea,in limba engleza,pentru o aplicatie in strainatate. Acest formular,contine o intrebare ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis ionel89 ionel89 Buna ziua .. dupa o condamnare finalizata in data de 27.01.2012, unde culpa a fost comuna, iar finalizarea spune: \\"\\"fără antecedente penale, pentru ... (vezi toată discuția)
Articole si aliniate.... ContSters209338 ContSters209338 buna ziua...va rog sa ma lamuritzi si pe mine in legatura cu...:Condamna inculpatul Bogdan adrian pentru savarsirea infractiunii prev si ped de art.87 alin.1 ... (vezi toată discuția)